”Det handlar om global solidaritet”
Bildandet av nya klubbar är en del i projektet som HRF stöttar. Här är facket på Msumbezi Community Center i Dar es Salaam. Foto: Anna Hjorth
fackligt bistånd

”Det handlar om global solidaritet”

Pim van Dorpel ser att HRF kan lära sig mycket från de nystartade fackförbunden.

Publicerad 26 januari 2017

Fackligt bistånd

Union to union jobbar med fackliga projekt i 82 länder. Målet är att de lokala facken själva ska organisera sig och förhandla fram bättre villkor. Arbetet sker ihop med internationella fackliga organisationer, som IUL. Sida, EU och de svenska fackförbunden är med och finansierar. Union to union stöttar också fackförbundstidningar så de kan berätta om olika projekt. Det här reportaget är resultatet av ett sådant bidrag.

Solidaritet med kamrater i andra delar av världen är en självklar del av det fackliga arbetet. Det säger HRF:s vice ordförande Pim van Dorpel.
– I våra stadgar står det att vi ska vara med i internationella federationer med andra fackförbund. Det handlar om global solidaritet.

Hotell- och restaurangfackets biståndsarbete sker via den internationella fackliga federationen IUL. HRF:s del i projekten består av den arbetsinsats man lägger ner i tid och pengar, plus att en del av medlemsavgiften till IUL går till bistånd.
– Här i Sverige får vi stöd från Sida och Union to union. Vi tar ansvar för att biståndspengarna används effektivt. Vi tror inte att det finns någon annan svensk organisation än HRF som kan avgöra hur och var i världen man ska stötta hotell- och restaurangarbetare.

Pim van Dorpel (Foto: Ann Patmalnieks)
Pim van Dorpel. Foto: Ann Patmalnieks

Han anser att HRF kan lära mycket av de nystartade fackförbunden.
– Där bygger man facket från gräsrotsnivå. Det är fantastiskt att se hur de lyckas göra facket relevant i en värld där villkoren är riktigt dåliga.

Ett viktigt fokus i projekten är feminism och kvinnors rättigheter.
– Ett konkret exempel är att vi inte accepterar några aktiviteter i projekten om det är mindre än 30 procent kvinnor. Det kan tyckas lite, men är viktigt som en första del i en fullständig utjämning.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här