Nyheter fackligt bistånd

Lyckat resultat för fackligt biståndsprojekt

På tre år har 150 000 personer i Afrika fått ta del av facklig utbildning och andra aktiviteter som Hotell- och restaurangfacket är med och stöttar. Det är ett mycket bra resultat, enligt biståndsorganisationen Union to union.

Publicerad 5 december 2017
Lyckat resultat för fackligt biståndsprojekt
Marselina Rweymanu är ordförande för fackklubben på Holiday Inn i Dar es Salaam. Foto: Anna Hjorth
Patrik Bergvall. Foto: Kalle Larsson

HRF samarbetar med Livs, Kommunal och det globala facket IUL för att stärka fackligt aktiva kvinnor i 16 afrikanska länder. De svenska förbunden får stöd från Sida och Union to union. Nu har de tre ­senaste åren utvärderats.
– De lyckas att med väldigt lite pengar nå jättemånga. Dessutom är de bra på att dokumentera vad de gör, säger Patrik Bergvall, handläggare på Union to union.

Han anser att kvinnoprojektet är det mest effektiva projektet som just nu administreras av Union to union.
– För pengarna de fått från oss har de utbildat 4 500 personer. De har i sin tur utbildat i genomsnitt 30 var. Det blir ringar på vattnet och de har nått 150 000 personer, som är ett otroligt bra resultat. Vi har inte något annat projekt i närheten av det.

Att jämföra biståndsprojekt är svårt, säger Patrik Bergvall. Bland annat tittar man på hur stora kostnader projekten har och om målen nås.
– Sedan handlar det om ett långsiktigt arbete. Samarbetet har pågått i tio år nu, och det ger resultat. Man kan verkligen säga att HRF, Livs och Kommunal har bidragit till att människor har vuxit.

Fackligt projekt för kvinnor

  • Startades 2007, och drivs av IUL, en global federation av förbund inom livsmedel, jordbruk och turism.
  • Riktar sig till kvinnor inom turism, jordbruk och livsmedel i 16 afrikanska länder.
  • Projektets mål är bland annat att öka kvinnors representation i facken och minska sexuella övergrepp och trakasserier.

En av dem är Marselina Rweymanu, klubbordförande på Holiday Inn i Dar es Salaam. Hon är en av få kvinnliga fackliga ledare i Tanzania. Via projektet har hon fått utbildning och varit med på konferenser. När Hotellrevyn träffade henne för ett år sedan berättade hon om sitt kvinnliga nätverk.
– Vi har en chattgrupp bara för oss kvinnor i facket. Nu har jag hunnit få en del erfarenhet, det hjälper. Och jag vet att mina kamrater stöttar mig. Men jag skulle också behöva mer utbildning, sade Marselina Rweymanu.

Att projektet riktar sig till kvinnor är en orsak till att det är så effektivt, tror Patrik Bergvall.
– Man har ju haft som mål att öka kvinnors representation. Det har man lyckats med. Det har gett ett mod och många har fått en ökad tro på sig själva. Man vågar också lyfta frågor som mens och sexuella trakasserier, till exempel i kollektiv­avtal.

Nyheter PERSONALLIGGARE

Svartarbete minskar med personalliggare

Personalliggarna har haft effekt för restaurangbranschen, visar Skatteverkets nya studie. Lönesumman ökar hos de företag som haft besök. Det har även blivit fler anställda inom branschen.

Publicerad 11 december 2019 Kommentera
Svartarbete minskar med personalliggare
Skatteverket ser effekt av personalliggare. Foto: Mostphotos

Efter att Skatteverket har varit på besök för att kontrollera personalliggare märks en ökning av lönesumman under de kommande månaderna, visar en studie som Skatteverket har gjort.

Det kan tyda på att arbetsgivaren redovisar sina lönekostnader på ett mer sanningsenligt sätt efter kontrollerna, säger Conny Svensson, kontrollsamordnare på Skatteverket.
– Mycket pekar på att de betalar mer lön till dem som tidigare haft väldigt låga löner och kanske fått en del svart.

Detta ligger i linje med vad Skatteverket ser under sina inspektioner av restauranger, säger Conny Svensson.
– Vi ser att det förekommer att framför allt utomeuropeiska utnyttjas. De bor på restaurangen och får inte rätt lön.

Mer om studien

”Hur påverkas restaurang- och byggbranschen av personalliggare?” är Skatteverkets studie av hur införandet av personalliggare påverkat antal anställda, löneredovisning och sammansättningen av de anställda. Studien visar på en större effekt för restaurangbranschen än för byggbranschen. Studien är förankrad externt, av Skatteverkets vetenskapliga råd.

 

Studien visar också att antalet anställda i restaurangbranschen har ökat sedan personalliggarna infördes 2007. Ökningen kan inte förklaras av sänkta arbetsgivaravgifter för unga som genomfördes under samma tid, säger rapportförfattaren Nikolay Angelov.
– Vi har undersökt detta närmare genom att beräkna lönesumman för alla utom dem som omfattades av sänkningen. Ökningen av antalet anställda ändrades inte av detta.

Det går däremot inte att se någon ökning av den totala lönesumman på branschnivå. Det förklarar Skatteverket med att de som har gått från att arbeta svart till vitt troligen har en lägre lön än genomsnittet i restaurangbranschen.

Svartarbete är vanligast bland dem som befinner sig längre från arbetsmarknaden, ofta lågutbildade och utrikes födda.

Nyheter arbetsmiljö

Många omedelbara förbud vid krogkontroll

Över 260 krav och 45 omedelbara förbud för farliga maskiner. Det blev resultatet när Arbetsmiljöverket inspekterade restauranger på ett 30-tal orter nyligen.

Publicerad 11 december 2019 Kommentera
Många omedelbara förbud vid krogkontroll
Under sin tillsyn satte Arbetsmiljöverket 45 omedelbara stopp för farliga köksmaskiner. Maskinen på bilden var inte en av dem. Foto: David Calzada/Mostphotos

Det var i slutet av november som Arbetsmiljöverket deltog i en tillsynsinsats tillsammans med bland annat Skatteverket, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen. Sammanlagt inspekterades arbetsmiljön på nästan 140 restauranger på ett 30-tal orter.

Och bristerna var många. Arbetsmiljöverkets inspektörer utfärdade bland annat 45 omedelbara förbud mot farliga köksmaskiner, som degblandare och skärmaskiner.

Dessutom ställer verket nu över 260 krav på åtgärder hos arbetsgivarna. Det handlar bland annat om bristfälliga personalutrymmen, otillräcklig skyddsutrustning eller oskyddade strömförande elkablar.
– Kontrollerna visade på allvarliga arbetsmiljörisker, exempelvis farliga köksmaskiner och osäker hantering av kemikalier. Det är viktigt att alla lever upp till gällande regler, så att människor inte riskerar att fara illa på jobbet, säger Arne Alfredsson, tillförordnad chef på avdelningen för myndighetsgemensam kontroll på Arbetsmiljöverket.

Nyheter nobel

Nobelservitrisen: ”Det ska bli en jäkligt rolig kväll”

I kväll är det Nobelfest i Stockholms stadshus. Servitrisen Elin Larsson från Helsingborg är en av de 190 som är med och serverar.

Publicerad 10 december 2019 Kommentera
Nobelservitrisen: ”Det ska bli en jäkligt rolig kväll”
Ikväll serverar Elin Larsson från Helsingborg på Nobelfesten i Stadshuset. Foto: Privat, Colourbox

Hur kommer det sig?
– Jag brukar följa det på tv och har haft en dröm om att få stå där själv någon gång. Så nu tänkte jag att jag måste ta chansen. Jag skickade ett mejl, som en spontanansökan, där jag berättade om mig och att jag gärna ville servera på festen. I höstas fick jag svar att jag skulle få komma och provjobba. I november var jag Nobel-aspirant, som det heter, på två banketter. Och så blev jag godkänd.

Hur har du förberett dig?
– Jag har inte förberett mig så mycket, mest jobbat på som vanligt här hemma på mitt vanliga jobb. Jag har träffat min gamla mentor från skolan som har hjälpt mig lite med fatserveringen, så att jag ska känna mig lite säkrare. Annars har jag inte gjort något.

Vad är det värsta som kan hända?
– Att man snubblar i trappan eller spiller något på en gäst. Det skulle inte vara kul.

Vad har du för förväntningar på kvällen?
– Jag har inte så mycket förväntningar, förutom att det kommer att bli en jäkligt rolig kväll.

Fråga om jobbet.
84
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här