Vegobullar med curry,  timjan, äpple och broccoli
Vegobullar med curry, timjan, äpple och broccoli. Foto: Linus Meyer
På menyn ANDRA BULLAR

Vegobullar med curry, timjan, äpple och broccoli

Publicerad 23 november 2019

(2 portioner)

  • Ibland måste vardagsvegon gå raketsnabbt!
  • 200 g vegobullar, halverade
  • 2 ½ dl broccolitoppar i pyttebitar
  • 1 avlång röd paprika, i munsbitar
  • 1/2 syrligt grönt äpple i munsbitar
  • ½ tsk curry
  • 1 rågat krm timjan
  • ½ liten rödlök, i mycket tunna klyftor
  • 2 msk olivolja eller smör till stekning
  • örtsalt, gärna Herbamare, svartpeppar
  • smör, margarin eller olivolja till stekning

Till servering: potatismos

Gör så här:

  1. Förbered alla grönsaker. Hetta upp olja eller smör i en stor stekpanna. Bryn vegobullarna runt om på hög
    medelvärme.
  2. Maka dem åt sidan i pannan och ställ pannan på snedden så att de bara får låg värme.
  3. Stek broccolibitarna några minuter, vänd ner paprika, äpple och curry med broccolin och stek ytter­ligare några minuter. Vänd ner rödlöken sista minuten. Smaka av med salt och peppar.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här