Vegobullar med curry,  timjan, äpple och broccoli
Vegobullar med curry, timjan, äpple och broccoli. Foto: Linus Meyer
På menyn ANDRA BULLAR

Vegobullar med curry, timjan, äpple och broccoli

Publicerad 23 november 2019

(2 portioner)

  • Ibland måste vardagsvegon gå raketsnabbt!
  • 200 g vegobullar, halverade
  • 2 ½ dl broccolitoppar i pyttebitar
  • 1 avlång röd paprika, i munsbitar
  • 1/2 syrligt grönt äpple i munsbitar
  • ½ tsk curry
  • 1 rågat krm timjan
  • ½ liten rödlök, i mycket tunna klyftor
  • 2 msk olivolja eller smör till stekning
  • örtsalt, gärna Herbamare, svartpeppar
  • smör, margarin eller olivolja till stekning

Till servering: potatismos

Gör så här:

  1. Förbered alla grönsaker. Hetta upp olja eller smör i en stor stekpanna. Bryn vegobullarna runt om på hög
    medelvärme.
  2. Maka dem åt sidan i pannan och ställ pannan på snedden så att de bara får låg värme.
  3. Stek broccolibitarna några minuter, vänd ner paprika, äpple och curry med broccolin och stek ytter­ligare några minuter. Vänd ner rödlöken sista minuten. Smaka av med salt och peppar.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här