På menyn RÖKT

Rökt potatis med örtkräm och forellrom

Rökt potatis är otroligt gott! Med grovskuren gräslök och gott bröd till blir det en delikatessrätt.

Publicerad 11 september 2018
Rökt potatis
Rökt potatis med örtkräm och forellrom. Foto: Linus Meyer.

(4 portioner)

  • 12 små färskpotatisar
  • fina salladsblad
  • 50 g forellrom

Örtsås:

  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk citron
  • ½ tsk socker
  • örtsalt
  • 1 dl finskurna sommarörter: gräslök, dill, körvel etc

Gör så här:

  1. Koka färskpotatisen och halvera dem när de svalnat. Lägg ner i röken. Har du inte tillgång till en rök? Vänd runt potatishalvorna i rökt olja eller olja med ett par droppar rökessens och låt dra ett par timmar.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen. Låt stå så att den tjocknar lite.
  3. Arrangera potatis och rivna salladsblad på tallrikar. Ringla över såsen, toppa med forellrom. Strö grovskuren gärslök över och servera med ett gott bröd.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här