Rökt potatis är otroligt gott! Med grovskuren gräslök och gott bröd till blir det en delikatessrätt.
(4 portioner)
- 12 små färskpotatisar
- fina salladsblad
- 50 g forellrom
Örtsås:
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk fransk senap
- 2 msk citron
- ½ tsk socker
- örtsalt
- 1 dl finskurna sommarörter: gräslök, dill, körvel etc
Gör så här:
- Koka färskpotatisen och halvera dem när de svalnat. Lägg ner i röken. Har du inte tillgång till en rök? Vänd runt potatishalvorna i rökt olja eller olja med ett par droppar rökessens och låt dra ett par timmar.
- Rör ihop ingredienserna till såsen. Låt stå så att den tjocknar lite.
- Arrangera potatis och rivna salladsblad på tallrikar. Ringla över såsen, toppa med forellrom. Strö grovskuren gärslök över och servera med ett gott bröd.