Laxröra med svedd fänkål
Röra med rökt lax och svedd fänkål. Foto: Linus Meyer
På menyn RÖKT

Laxröra med svedd fänkål

Röran är ett perfekt sätt att göra av med rester på rökt lax eller annan rökt fisk.

Publicerad 11 september 2018

(4 portioner som förrätt eller okynnesrätt)

  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 200 g varmrökt lax
  • ½ stjälk selleri
  • 1 stor salladslök eller lite lökblast
  • 1 dl kvarg, 10 %
  • 1 ½ msk grov fransk senap
  • ½ msk finosherry
  • 2 msk kapris

Till servering: fyra skivor rostat surdegsbröd, indiankrasse eller kryddkrasse

Gör så här:

  1. Rosta fänkålsfröna i torr panna på medelvärme tills de skiftar i brunt. De ska vara på gränsen till brända.
  2. Plocka laxen i små bitar. Hacka sellerin fint. Skiva ­salladslöken mycket tunt.
  3. Rör försiktigt ut kvargen med senap och sherry. Vänd runt med lax, lök, selleri och kapris. Låt stå och dra en timme i kyl så att smakerna gifter sig.
  4. Servera med rostat bröd, krasse och lätt mortlade fänkålsfrön.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här