Röran är ett perfekt sätt att göra av med rester på rökt lax eller annan rökt fisk.
(4 portioner som förrätt eller okynnesrätt)
- 1 tsk fänkålsfrö
- 200 g varmrökt lax
- ½ stjälk selleri
- 1 stor salladslök eller lite lökblast
- 1 dl kvarg, 10 %
- 1 ½ msk grov fransk senap
- ½ msk finosherry
- 2 msk kapris
Till servering: fyra skivor rostat surdegsbröd, indiankrasse eller kryddkrasse
Gör så här:
- Rosta fänkålsfröna i torr panna på medelvärme tills de skiftar i brunt. De ska vara på gränsen till brända.
- Plocka laxen i små bitar. Hacka sellerin fint. Skiva salladslöken mycket tunt.
- Rör försiktigt ut kvargen med senap och sherry. Vänd runt med lax, lök, selleri och kapris. Låt stå och dra en timme i kyl så att smakerna gifter sig.
- Servera med rostat bröd, krasse och lätt mortlade fänkålsfrön.