Pasta med valnötter, bröd och kapris
Sardellfiléerna ger valnötspastan en extra smakskjuts. Foto: Linus Meyer
På menyn valnötter

Pasta med valnötter, bröd och kapris

Hungrig? Ett löskokt ägg är finemang att knäcka över pastan. Servera gärna marinerade linser till.

Publicerad 23 september 2016

(2 portioner som förrätt, 1 som varmrätt)

  • 1 skiva dagsgammalt vitt bröd
  • ½ + ½ msk olivolja
  • 1 stor näve råa gröna bönor
  • 2 msk hackade valnötskärnor
  • ½ msk kapris
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 4 sardellfiléer (eller lite mer kapris)
  • ½ dl (packad) finskuren bladpersilja
  • 1 stor portion nykokt pasta
  • örtsalt

Gör så här:

  1. Riv brödet grovt på rivjärn eller tärna fint. Stek tärningarna runt om i hälften av olivoljan i en liten stekpanna på ganska hög värme. Strö över lite örtsalt. Lägg åt sidan och torka ur pannan.
  2. Se till att pastan är kokt och förbered resten av ingredienserna, för nu går det undan! Skiva bönorna tunt. Grovhacka kaprisen. Finhacka vitlöksklyftan eller mortla den grovt. Finhacka sardellerna.
  3. Hetta upp resten av oljan i stekpannan på ganska hög värme. Ner med de skivade bönorna och valnötterna och stek en minut under omrörning. Vänd ner kapris, vitlök och sardellfiléer och fräs ytterligare en minut under omrörning. Vänd ner brödsmulorna. Vänd ner pasta och persilja. Servera bums!
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här