Kikärtor i sesamkräm
Kikärtssallad med granatäpple. Foto: Linus Meyer
På menyn

Kikärtor i sesamkräm

Lättlagad rätt som gör succé. Fin förrätt med rostat bröd, men lika bra som tillbehör till grillat eller på en buffé. Blanda gärna ner rostad blomkål, tärnad kokt potatis eller kyckling.

Publicerad 20 maj 2016 Kommentera

(10 portioner, 20 som tillbehör på buffé)

  • 2–3 klyftor vitlök
  • 5 dl tjockyoghurt
  • 1 dl tahini
  • ¾ tsk mald spiskummin
  • 1 tsk ljust muscovadosocker
  • saft+finrivet skal av en halv liten citron, helst ekologisk
  • salt, chiliflingor
  • 4 burkar kikärtor eller drygt 1 liter hemkokta

Till servering
myntablad och/eller korianderblad, rostade pinje­nötter, granatäppelkärnor

Gör så här:

  1. Skala och skiva vitlöken. Mortla till fint mos med en stor nypa salt.
  2. Blanda vitlök, yoghurt, tahini, spis­kummin, muscovadosocker samt saft och skal av citron. Smaka av med salt och chiliflingor. Såsen kan förberedas dagen före.
  3. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Blanda med såsen. Dekorera med örter, pinjenötter och granatäppelkärnor.
Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här