Partysnittar med sesam
Partysnittar med sesam. Foto: Linus Meyer
På menyn

Partysnittar med sesam

Varma minimackor med mycket smak ger gästerna dåndimpen av lycka!

Publicerad 20 maj 2016

(cirka 25 munsbitar)

  • 250 g hönsfärs eller fläskfärs
  • ½ dl kokosflingor
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 tsk asiatisk fisksås
  • 2 tsk ljus soja
  • 1 tsk ljust muscovadosocker
  • cirka 1 msk röd thaicurrypasta
  • 1 baguette, helst dagsgammal
  • sesamfrön, ljusa och svarta
  • neutral olja till pensling

Till servering: limeklyftor, korianderblad, thaibasilika

Gör så här:

  1. Arbeta samman färs, kokosflingor, ingefära, fisksås, soja, socker och currypasta till en jämn smet. Låt gärna stå och dra i kylen någon timme.
  2. Skär baguetten i drygt centimetertjocka skivor, gärna lite på snedden. Mura fast en dryg matsked av färsen på varje skiva. Strö över sesamfrön på varje skiva. Klappa in fröna med handen och pensla med olja. Hit kan förberedas i god tid om snittarna förvaras kallt.
  3. Grädda snittarna i ugn 225 grader (varmluft) tills ytan fått lite färg, cirka 10 minuter. Servera bums med örter och limeklyftor som pressas över.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här