Kikärtor i sesamkräm
Kikärtssallad med granatäpple. Foto: Linus Meyer
På menyn

Kikärtor i sesamkräm

Lättlagad rätt som gör succé. Fin förrätt med rostat bröd, men lika bra som tillbehör till grillat eller på en buffé. Blanda gärna ner rostad blomkål, tärnad kokt potatis eller kyckling.

Publicerad 20 maj 2016

(10 portioner, 20 som tillbehör på buffé)

  • 2–3 klyftor vitlök
  • 5 dl tjockyoghurt
  • 1 dl tahini
  • ¾ tsk mald spiskummin
  • 1 tsk ljust muscovadosocker
  • saft+finrivet skal av en halv liten citron, helst ekologisk
  • salt, chiliflingor
  • 4 burkar kikärtor eller drygt 1 liter hemkokta

Till servering
myntablad och/eller korianderblad, rostade pinje­nötter, granatäppelkärnor

Gör så här:

  1. Skala och skiva vitlöken. Mortla till fint mos med en stor nypa salt.
  2. Blanda vitlök, yoghurt, tahini, spis­kummin, muscovadosocker samt saft och skal av citron. Smaka av med salt och chiliflingor. Såsen kan förberedas dagen före.
  3. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Blanda med såsen. Dekorera med örter, pinjenötter och granatäppelkärnor.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här