Cheddarröra med morot och salladslök
Cheddarröra med morot och salladslök. Foto: Linus Meyer
På menyn BUFFÉ

Cheddarröra med morot och salladslök

Trött på smuliga snedskurna ostar och kladdiga smörassietter på buffén? Vi med! En smarrig oströra räddar dagen.

Publicerad 25 maj 2019

(20–30 portioner på buffé)

  • 400 g lagrad cheddar
  • 500 g morot
  • 1 msk fransk senap
  • 1 stort ägg, rumsvarmt
  • 2 tsk vinäger
  • 3 dl neutral rapsolja
  • 5 salladslökar
  • örtsalt, nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär bort kanterna på cheddarn. Riv den på matberedare med grov rivskiva.
  2. Putsa morötterna. Skölj eller skala om det behövs. Riv dem grovt på matberedaren. Lägg över ost och morot i en stor skål.
  3. Montera stålskivan i matberedaren. Knäck ner ägg och ha i senap och vinäger. Kör på hög effekt och tillsätt oljan i en smal stråle tills du har en tjock majonnäs.
  4. Skiva salladslöken tunt. Blanda salladslök, ost, morötter och majonnäs. Om du vill ha en magrare oströra kan du ersätta hälften av majonnäsen med mager kvarg.
  5. Smaka av med örtsalt, peppar och eventuellt lite mer vinäger.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här