Nyheter ARBETSMILJÖ

Nya arbetsmiljöproblem på Steam

Under sommaren har nya arbetsmiljöproblem hopat sig på Steam Hotel i Västerås. Det framgår av en rad tillbudsanmälningar till Arbetsmiljöverket.

Publicerad 18 september 2019
Nya arbetsmiljöproblem på Steam
Steam Hotel i Västerås har dragits med arbetsproblem under sommaren, menar skyddsombudet. Foto: Ess Group

Under våren uppdagades en rad arbetsmiljöproblem på Steam Hotel i Västerås. Arbetsmiljöverket kopplades in och problem åtgärdades. Men efter sommaren kommer nu nya larm från hotellets skyddsombud.

I en så kallad 6:6a-anmälan som kom in till Arbetsmiljöverket i augusti beskriver skyddsombudet sommarmånaderna som stressiga med många sjukrivningar som följd. I juli inträffade dessutom en brand på Steam Hotel. Runt 500 gäster och personal evakuerades, men ingen skadades. Efter branden deltog hotellets personal i uppröjningsarbetet utan riktig skyddsutrustning, skriver skyddsombudet till Arbetsmiljöverket, och menar också att hotellets ledning borde gjort en riskbedömning av personalens efterarbete.

Arbetsmiljöverket har varit i kontakt med Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud. Verket avvaktar nu diskussioner mellan HRF och ledningen för Steam.