Nyheter ARBETSMILJÖ

Nya arbetsmiljöproblem på Steam

Under sommaren har nya arbetsmiljöproblem hopat sig på Steam Hotel i Västerås. Det framgår av en rad tillbudsanmälningar till Arbetsmiljöverket.

Publicerad 18 september 2019
Nya arbetsmiljöproblem på Steam
Steam Hotel i Västerås har dragits med arbetsproblem under sommaren, menar skyddsombudet. Foto: Ess Group

Under våren uppdagades en rad arbetsmiljöproblem på Steam Hotel i Västerås. Arbetsmiljöverket kopplades in och problem åtgärdades. Men efter sommaren kommer nu nya larm från hotellets skyddsombud.

I en så kallad 6:6a-anmälan som kom in till Arbetsmiljöverket i augusti beskriver skyddsombudet sommarmånaderna som stressiga med många sjukrivningar som följd. I juli inträffade dessutom en brand på Steam Hotel. Runt 500 gäster och personal evakuerades, men ingen skadades. Efter branden deltog hotellets personal i uppröjningsarbetet utan riktig skyddsutrustning, skriver skyddsombudet till Arbetsmiljöverket, och menar också att hotellets ledning borde gjort en riskbedömning av personalens efterarbete.

Arbetsmiljöverket har varit i kontakt med Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud. Verket avvaktar nu diskussioner mellan HRF och ledningen för Steam.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här