Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ung arbetsmiljö granskas

Jobbar du på en arbetsplats med många unga kollegor? Då kan ni få besök av Arbetsmiljöverket, som ska ut och specialgranska ungas arbetsmiljö. Sammanlagt ska 500 arbetsplatser i bland annat restaurangbranschen inspekteras.

Publicerad 29 april 2014

Att komma ut i yrkeslivet för första gången är spännande –  men kan också vara farligt. Statistik från Arbetsmiljöverket visar att ungefär 4 000 personer mellan 16-24 år skadas på jobbet varje år.  
– Vi vet att unga är en särskilt utsatt grupp. Därför satsar vi även i år på att inspektera arbetsplatser där många i den här gruppen arbetar, säger Urban Olsson, ansvarig på Arbetsmiljöverket.

Mellan maj och oktober ska verket inspektera runt 500 arbetsplatser i branscher där många unga arbetar. Det gäller bland annat restauranger, butiker och byggen. Inspektioner från tidigare år har visat att det är vanligt att ungdomar inte får rätt introduktion och handledning, vilket sätter dem i farliga situationer.  
– Inte minst sommarjobbare utsätts för risker, exempelvis att hantera maskiner utan utbildning eller att ha hand om stora mängder kontanter, säger Urban Olsson.  

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.