Nyheter PERSONALVÅRD

Sex schysta julklappar – tipsa chefen!

Vill ni önska er något riktigt användbart i julklapp av arbetsgivaren? Här är sex goda idéer att inspireras av.

Publicerad 19 december 2022 Kommentera
Sex schysta julklappar – tipsa chefen!
Julklappstips med det lilla extra! Foto: Colourbox

1 Kollektivavtal. Vi tar det tyngsta paketet först – kollektiv­avtal! Hos en arbetsgivare med avtal är de anställda alltid försäkrade, garanterade lönehöjningar och mycket mer. Är ni några motiverade kollegor på jobbet? Kontakta din lokala HRF-avdelning för att få tips på hur ni går vidare. Företagen i den här artikeln har redan kollektivavtal.

2 Mensskydd på personaltoan. Sedan snart ett år finns det gratis bindor, tamponger och trosskydd på Bastard Burgers personaltoaletter. Det är en av flera satsningar på jämställdhet och personalens trivsel. Bland annat skjuter hamburgerkedjan till extra pengar när anställda är föräldra­lediga

3 Psykisk friskvård. Psykisk ohälsa står för en stor del av sjukfrånvaron på arbetsplatser. I våras började restaurangkedjan Pinchos att erbjuda sina anställda fri tillgång till terapi. De anställda kan be om hjälp och samtal utan att arbetsgivaren får vetskap om vem som mår dåligt.

4 Jättelånga scheman och bonus. Nyligen kunde du läsa ett reportage i Hotellrevyn om restaurang De Klomp – men de får vara med på den här listan också! För Klompens personal får scheman som sträcker sig flera månader framåt. Perfekt för alla som vill kunna planera sitt liv. Anställda får också bonus om det går bra för företaget och det finns en utbildningspott att bekosta kurser med.

5 Önskningar och hyllningar. En gång om året får alla anställda på K-märkt i Stockholm önska tre saker som skulle göra arbetsplatsen roligare. Tre av dessa förslag genomförs sedan. Man firar också »jubileum« – de som varit anställda tre år får en egen kockrock märkt med sitt namn, oavsett vad de jobbar med. De som jobbat fem år får en lyxig spavistelse.

6 Belöning för bästa tipsen. Restaurangassistans personal kan skicka in förslag på hur företaget kan förbättra sig. Det kan vara idéer för att utvecklas som företag eller som arbetsgivare. Den bästa idén koras en gång per kvartal och enligt företagets Facebooksida får vinnaren ”lite extra klirr i lönekuvertet”.