Ulrika Karlssons bästa tips till färska bär och frukter, två söta viner och en iscider som matchar nyponsoppa med mandelbiskvier!
Söta viner från Italien och Frankrike, eller en svensk iscider.
Ulrika Karlsson tipsar om tre drycker som passar efterrätter med frukt och bär – eller bara sommarens första jordgubbar.

2024 Nivole, Italien, 7787, 99 kr, 375 ml
Mitt bästa tips till färska bär och frukter – moscato d’Asti är som en godispåse i flytande form. Pärlande och rejält sött med blommiga efterdyningar, ett vin jag serverar riktigt svalt till sommarens första jordgubbar.

2022 Brännland Iscider Fatlagrad, Sverige, 76345, 199 kr, 187 ml
En svensk stjärna till sötsaker. Av frostnupna äpplen levereras ultrapigg syra med intensiv sötma, honungskaramell och marsipan. Matchar brett till efterrätter, gärna med frukt och bär men även knäckiga kakor. Min favorit till nyponsoppa med mandelbiskvier.

2004 Moulin Touchais, Frankrike, 4196, 399 kr, 750 ml
En ikon bland söta viner, här levereras komplexitet och mognad. Efter dryga 20 år uppvisar vinet härliga inslag av plommonkompott, bivax, pomerans och citronverbena.
Sött och friskt – den perfekta partnern till bär- och fruktpaj. En flaska räcker till många, 4 cl per person är lagom.