Sensommarsallad med hallon, getost och rostad svartpeppar
Sensommarsallad med hallon, getost och rostad svartpeppar. Foto: Linus Meyer
På menyn

Sensommarsallad med hallon, getost och rostad svartpeppar

En förtjusande kombination! Om du älskar lök kan du röra ner en tesked pyttefint hackad schalottenlök i dressingen. Servera som förrätt eller till kall kyckling.

Publicerad 29 augusti 2016

2 stora portioner

  • 75 g fänkål (ungefär ett halvt litet stånd)
  • 1 minizucchini på cirka 50 gram
  • 2 krm salt eller örtsalt
  • några nävar vackra salladsblad
  • 100 g medelhård lagrad getost
  • 125 g hallon
  • blad av mynta eller dragon
  • 2 msk pinjenötter

Dressing:

  • ½ tsk hel svartpeppar
  • 2 tsk sherryvinäger
  • ½ dl fin olivolja
  • eventuellt 1 tsk finosherry eller sauternes

Gör så här:

  1. Ansa fänkålen och skär i klyftor på längden. Skär eventuellt bort det grova i mitten. Skiva mycket tunt. Skiva zucchinin mycket tunt. Salta grönsakerna och låt dra minst en kvart.
  2. Förbered dressingen. Rosta försiktigt pepparkorn i torr panna på svag medelvärme tills de doftar. Krossa fint i mortel. Blanda peppar, vinäger och olja.
  3. Skölj salladen noga och klappa torr. Skär osten i tunna trekanter. Arrangera salladsblad, grönsaker, getost, hallon och örter på ett fat. Vispa ihop dressingen och droppa över. Strö över pinjenötter.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här