Slösa med chipotletabasco! Den rökiga hettan balanserar det godisaktiga i hallonsåsen. Såsen du får över blandar du med finstrimlad grönkål till en smarrig sallad.
(4 portioner)
- 500 g fläskkarré i skivor
- 1 stor klyfta vitlök
- 1 tsk anis
- 1 tsk salt
- ½ msk ljus soja
- 1 msk olivolja
- smör till stekning
Hallonsås:
- ½ dl sherryvinäger
- 1 stor schalottenlök
- 450 g hallon, frysta funkar fint
- ½ dl ljust muscovadosocker
- cirka 1 tsk chipotletabasco
Till servering:
- Mjuk getost, buljongkokt bulgur med gröna och svarta bönor, korianderkvistar
Gör så här:
- Ta fram köttet. Mortla vitlöken till fint mos med anis och salt. Blanda ner olja och soja. Massera in marinaden i köttet och låt stå minst en timme.
- Slå upp vinägern i en vid kastrull. Finhacka schalottenlöken och rör ner. Vänd ner hallon och socker. Koka upp på hög värme och låt koka på ganska hög värme tills såsen tjocknat, cirka fem minuter. Smaka av med lite mer tabasco än du tror.
- Hetta upp smör i en stor kraftig stekpanna tills det precis skiftar i ljusbrunt. Stek köttet på hög medelvärme tills det är genomstekt. Sänk temperaturen mot slutet.
- Servera med hallonsås och övriga tillbehör.