Sauternesmarinerad frukt med rostade kaksmulor
Sauternesmarinerad sommarfrukt med rostade kaksmulor. Foto: Linus Meyer
På menyn

Sauternesmarinerad frukt med rostade kaksmulor

Perfekt snabb dessert. Liva upp trötta småkakor med rostning och en nypa ingefära.

Publicerad 29 augusti 2016

(4 portioner)

  • 3 stora mogna persikor
  • 200 g hallon
  • 1 ½ dl sauternes eller annat sött vin
  • 2 msk smör
  • 100 g havrekakor eller drömmar
  • 2 krm mald ingefära

Mascarponekräm:

  • 200 g mascarpone
  • ½ dl mjölk
  • finrivet citronskal
  • lite vaniljessens eller vaniljsocker
  • ½ msk ljust muscovadosocker

Gör så här:

  1. Skär persikorna i tunna klyftor. Blanda med sauternes i en trång skål och låt dra minst en timme.
  2. Rör samman mascarponekrämen.
  3. Lägg kakorna i en liten stekpanna. Krossa dem lätt genom med mortelstöt eller med en burk.
  4. Klicka ner smör, strö över ingefära och värm på svag medelvärme tills smulorna fått färg. Rör om ofta.
  5. Blanda persika och vin med halverade hallon och sleva upp i fina glas. Toppa med mascarponekräm och kaksmulor.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här