Perfekt snabb dessert. Liva upp trötta småkakor med rostning och en nypa ingefära.
(4 portioner)
- 3 stora mogna persikor
- 200 g hallon
- 1 ½ dl sauternes eller annat sött vin
- 2 msk smör
- 100 g havrekakor eller drömmar
- 2 krm mald ingefära
Mascarponekräm:
- 200 g mascarpone
- ½ dl mjölk
- finrivet citronskal
- lite vaniljessens eller vaniljsocker
- ½ msk ljust muscovadosocker
Gör så här:
- Skär persikorna i tunna klyftor. Blanda med sauternes i en trång skål och låt dra minst en timme.
- Rör samman mascarponekrämen.
- Lägg kakorna i en liten stekpanna. Krossa dem lätt genom med mortelstöt eller med en burk.
- Klicka ner smör, strö över ingefära och värm på svag medelvärme tills smulorna fått färg. Rör om ofta.
- Blanda persika och vin med halverade hallon och sleva upp i fina glas. Toppa med mascarponekräm och kaksmulor.