Lemon curd med ingefära
Lemon curd. Foto: Linus Meyer
På menyn

Lemon curd med ingefära

Förvånansvärt hållbar läckerhet som klarar sig en månad i kyl. Ät på skorpor, rostat bröd eller använd som tårtfyllning.

Publicerad 15 april 2016

(cirka 4 dl)

  • 3 stora ägg
  • ½ dl ljust muscovadosocker eller farin, hårt packat
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 stora citroner
  • 2–3 cm färsk ingefära
  • 125 g smör, skuret i kuber

Gör så här:

  1. Blanda ägg och socker i en liten tjockbottnad kastrull i rostfritt eller med non-stickyta.
  2. Finriv skalet på ena citronen och blanda ner. Pressa båda citronerna och vispa ner saften.
  3. Finriv ingefäran, lägg i en liten tesil och pressa ner saften i äggblandningen.  Du behöver knappt en matsked ingefärsjuice.
  4. Värm blandningen på låg medelvärme under långsamt vispande. Vispa av bara attan mot slutet. Blandningen ska vara ljus, lite styv och pösig.  Det tar 5–10 minuter.
  5. Dra kastrullen från värmen. Vispa omedelbart ner smöret. Slå upp i fin burk och låt svalna.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här