Förvånansvärt hållbar läckerhet som klarar sig en månad i kyl. Ät på skorpor, rostat bröd eller använd som tårtfyllning.
(cirka 4 dl)
- 3 stora ägg
- ½ dl ljust muscovadosocker eller farin, hårt packat
- 1 ½ dl strösocker
- 2 stora citroner
- 2–3 cm färsk ingefära
- 125 g smör, skuret i kuber
Gör så här:
- Blanda ägg och socker i en liten tjockbottnad kastrull i rostfritt eller med non-stickyta.
- Finriv skalet på ena citronen och blanda ner. Pressa båda citronerna och vispa ner saften.
- Finriv ingefäran, lägg i en liten tesil och pressa ner saften i äggblandningen. Du behöver knappt en matsked ingefärsjuice.
- Värm blandningen på låg medelvärme under långsamt vispande. Vispa av bara attan mot slutet. Blandningen ska vara ljus, lite styv och pösig. Det tar 5–10 minuter.
- Dra kastrullen från värmen. Vispa omedelbart ner smöret. Slå upp i fin burk och låt svalna.