Frisk fänkålssallad med riven citron
Fänkålssallad, uppe till vänster, perfekt till stekt fisk. Foto: Linus Meyer
På menyn på menyn

Frisk fänkålssallad med riven citron

Fiskens nya bästis! Frisk vårsallad med primörkänsla som passar till både lax och torsk.

Publicerad 15 april 2016

(Cirka 2 portioner)

  • 1 ½ dl tjockyoghurt, 10%
  • 2 msk fin olivolja
  • ½ dl strimlad basilika
  • 2 msk tunt skivad salladslök
  • riven fryst citron, efter behag
  • cirka ½ tsk socker
  • salt, svartpeppar
  • 1 stånd fänkål
  • 1 syrligt äpple, helst granny smith
  • 2 msk hackad mandel

Till servering:
stekt torsk, gärna skrei, bulgur med riven citron, strimlad spenat, kokta linser och hackad paprika.

Gör så här:

  1. Rör försiktigt samman yoghurt, olivolja, basilika och salladslök. Smaka av noga med riven fryst citron, socker, salt och svartpeppar.
  2. Skär fänkålen i fyra klyftor på längden. Skär bort den grova mittstocken om den är seg. Skiva resten mycket tunt. Använd gärna mandolin. Skala äpplet och skär i bitar. Skiva tunt.
  3. Vänd samman sås, fänkål och äpple. Låt stå och dra minst en kvart före servering. Strö över mandel vid servering.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här