Fiskens nya bästis! Frisk vårsallad med primörkänsla som passar till både lax och torsk.
(Cirka 2 portioner)
- 1 ½ dl tjockyoghurt, 10%
- 2 msk fin olivolja
- ½ dl strimlad basilika
- 2 msk tunt skivad salladslök
- riven fryst citron, efter behag
- cirka ½ tsk socker
- salt, svartpeppar
- 1 stånd fänkål
- 1 syrligt äpple, helst granny smith
- 2 msk hackad mandel
Till servering:
stekt torsk, gärna skrei, bulgur med riven citron, strimlad spenat, kokta linser och hackad paprika.
Gör så här:
- Rör försiktigt samman yoghurt, olivolja, basilika och salladslök. Smaka av noga med riven fryst citron, socker, salt och svartpeppar.
- Skär fänkålen i fyra klyftor på längden. Skär bort den grova mittstocken om den är seg. Skiva resten mycket tunt. Använd gärna mandolin. Skala äpplet och skär i bitar. Skiva tunt.
- Vänd samman sås, fänkål och äpple. Låt stå och dra minst en kvart före servering. Strö över mandel vid servering.