Så ser HRF på livspusslandet
Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson
Fokus FÖRÄLDER I BRANSCHEN

Så ser HRF på livspusslandet

Livspusslet behöver komma högre upp på både den fackliga och politiska agendan, tycker HRF:s vice ordförande Pim van Dorpel.

Publicerad 31 augusti 2022

Många föräldrar lämnar branschen när barnomsorgen blir för svår att lösa ihop med schemat.
– Det svenska samhället bygger på barnomsorg. Vår näring växer och samhället måste planera för det. Det ska inte vara barnomsorgen som avgör om man kan jobba kvar i sitt yrke, säger Pim van Dorpel.

Det är politikerna som bär huvudansvaret, men även branschen kan göra mycket för föräldrarnas livspussel. Till exempel fasta, långsiktiga scheman.
– Det skulle ge de anställda trygghet och framförhållning att planera sina familjeliv, säger Pim van Dorpel.

Branschen måste också ta tag i sin attityd mot föräldrar. På många håll är vabb inte accepterat. En undersökning från LO visar att var femte man i ett LO-yrke upplever att arbetsgivaren ser negativt på att pappor jobbar deltid under småbarnsåren.
– Det är skamligt att vi inte har kommit längre. Grunden är att staten står för barnomsorgen, men arbetsgivaren måste dra sitt strå till stacken och ha en kultur där vabb med mera är något positivt.

Det skulle nog underlätta för alla om det fanns en förståelse på arbetsplatsen.

Hotell- och restaurangfacket driver på politikerna om barnomsorgen. I varje avtalsrörelse jobbar facket för schystare scheman. Men det här är inte en så stor facklig fråga som det borde vara, säger Pim van Dorpel, som uppmuntrar till fackliga samtal om ämnet på arbetsplatserna.
– Det är viktigt att få med kollegorna på tåget, så att föräldrafrågorna inte blir en enskild individs tvist med arbets­givaren. Det skulle nog underlätta för alla om det fanns en förståelse på arbetsplatsen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här