Lyxig svart risgröt med frukt och bär
Lyxig svart risgröt med frukt och bär. Foto: Linus Meyer
På menyn brunch

Lyxig svart risgröt med frukt och bär

Det går hur fint som helst att laga gröten dagen innan och värma i mikro på morgonkvisten. Rör ut med lite extra vatten när du värmer den.

Publicerad 4 april 2018

(4 portioner)

Det går hur fint som helst att laga gröten dagen innan och värma i mikro på morgonkvisten. Rör ut med lite extra vatten när du värmer den.

  • 2 ½ dl svart ris
  • 9 dl vatten
  • ½–3/4 tsk salt
  • 3 hela kardemummakapslar
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk brunt socker, t ex farin eller kokossocker
  • 2 krm vaniljsocker

Till servering: Frysta bär och tärnad frukt, myntablad

Gör så här:

  1. Koka upp ris, vatten, salt och kardemummakapslar. Låt sjuda sakta med locket på glänt tills vattnet nästan kokat in och riset är mycket mjukt, drygt en timme. Rör om då och då och passa noga mot slutet. Tillsätt mer vatten om det behövs.
  2. Rör ner kokosmjölk, socker och vaniljsocker. Låt sjuda under omrörning tills du har en krämig gröt. Smaka av med mer salt och socker. Gröten ska vara ganska lös, eftersom den ska ätas utan mjölk.
  3. Servera gröten med halvtinade bär och fina ­fruktbitar. Dekorera gärna med örter.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här