Italiensk svamptoast med parmesan
Italiensk svamptoast med parmesan. Foto: Linus Meyer
På menyn brunch

Italiensk svamptoast med parmesan

Varma mackor är för gott för att inte lassa upp på brunchbordet! Strimla persiljan precis innan du använder dem. Örter som ligger länge förlorar lätt aromen och blir beska.

Publicerad 4 april 2018 Kommentera

(2 mackor)

  • 2 tjocka skivor surdegsbröd
  • ½ näve torkad svamp, blötlagd minst 30 minuter
  • 200 g blandad svamp, i grova bitar
  • 1 klyfta vitlök
  • några droppar god vinäger
  • 1 dl grovriven parmesan
  • 1 dl finskuren bladpersilja
  • smör till stekning
  • nymald svartpeppar, örtsalt

Gör så här:

  1. Smörstek brödet gyllene och lägg på tallrikar. Torka ur pannan. Hetta upp mer smör och stek svampen på medelvärme ett par minuter tills den börjar få färg.
  2. Finriv vitlöksklyftan över svampen. Droppa över vinäger, salta och peppra. Stek i ytterligare någon minut under omrörning. Blanda med persilja och parmesan.
  3. Ös upp på brödet och servera bums.
Fråga om jobbet.
98
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här