Italiensk svamptoast med parmesan
Italiensk svamptoast med parmesan. Foto: Linus Meyer
På menyn brunch

Italiensk svamptoast med parmesan

Varma mackor är för gott för att inte lassa upp på brunchbordet! Strimla persiljan precis innan du använder dem. Örter som ligger länge förlorar lätt aromen och blir beska.

Publicerad 4 april 2018

(2 mackor)

  • 2 tjocka skivor surdegsbröd
  • ½ näve torkad svamp, blötlagd minst 30 minuter
  • 200 g blandad svamp, i grova bitar
  • 1 klyfta vitlök
  • några droppar god vinäger
  • 1 dl grovriven parmesan
  • 1 dl finskuren bladpersilja
  • smör till stekning
  • nymald svartpeppar, örtsalt

Gör så här:

  1. Smörstek brödet gyllene och lägg på tallrikar. Torka ur pannan. Hetta upp mer smör och stek svampen på medelvärme ett par minuter tills den börjar få färg.
  2. Finriv vitlöksklyftan över svampen. Droppa över vinäger, salta och peppra. Stek i ytterligare någon minut under omrörning. Blanda med persilja och parmesan.
  3. Ös upp på brödet och servera bums.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här