Lågmälda smaker till brunchen
Foto: Colourbox
På menyn brunch

Lågmälda smaker till brunchen

Många olika rätter och smaker möts på brunchbordet. Servera drycker åt det lätt­druckna och friska hållet för att matcha.

Publicerad 4 april 2018
2017 Mulderbosch Rosé, Sydafrika, 6077, 85 kr, 750 ml. Fenomenalt allroundvin, matchar brunchbuffén med blommor, tuttifrutti och vanilj.

Brunch, den perfekta kombon mellan frukost och lunch, ett gyllene tillfälle att sitta och dröna i timmar. Brunch förknippas med helg och ledigt, vi frossar i en måltid med flexibelt innehåll och väljer mellan olika rätter och smakkombinationer.

Blåbärsscones, amerikanska pann­kakor, bananmuffins, svamp­omelett, äggröra med varm­rökt lax, jordgubbsmoothies, våfflor, fattiga riddare och ägg Florentine är rätter som kan dyka upp på brunchbuffén.

2014 Privat Brut Nature Reserva, Spanien, 7904, 109 kr, 750 ml. Piggt och lättdrucket, bra inledning på brunchen. Finstämda toner av grapefrukt och nyslaget gräs.

Bredden bland smaker gör det knepigt att välja en dryck som fungerar till allt. Ett tips är att servera drycker som inte tar för »stor plats«. Bubbelvatten passar utmärkt, likaså friska bärdrycker och alkoholfri öl med låg beska. Iskall kryddad tomatjuice är en klassiker bland brunchälskare.
Alkohol vid den här tiden på dygnet kan kännas ovant, å andra sidan är det festligt och alkoholhaltiga drycker passar till mat.

2016 Kloster Eberbach Riesling Trocken, 78331, 119 kr, 750 ml. Nyhet som imponerar. Läskande syra drar genom gommen. Torrt och krispigt med citrus, gröna päron och flinta.

Alkohol förstärker smaker men välj gärna något med dämpad sötma. Torra viner oavsett färg passar bäst, fruktstinna vita viner eller rosé men också lättare röda viner klarar mixen av smaker på buffén. Inled med ett glas torrt mousserande vin för en lyckad brunch, de friska bubblorna får den sömnigaste brunchgästen att piggna till.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här