Många olika rätter och smaker möts på brunchbordet. Servera drycker åt det lättdruckna och friska hållet för att matcha.

Brunch, den perfekta kombon mellan frukost och lunch, ett gyllene tillfälle att sitta och dröna i timmar. Brunch förknippas med helg och ledigt, vi frossar i en måltid med flexibelt innehåll och väljer mellan olika rätter och smakkombinationer.
Blåbärsscones, amerikanska pannkakor, bananmuffins, svampomelett, äggröra med varmrökt lax, jordgubbsmoothies, våfflor, fattiga riddare och ägg Florentine är rätter som kan dyka upp på brunchbuffén.

Bredden bland smaker gör det knepigt att välja en dryck som fungerar till allt. Ett tips är att servera drycker som inte tar för »stor plats«. Bubbelvatten passar utmärkt, likaså friska bärdrycker och alkoholfri öl med låg beska. Iskall kryddad tomatjuice är en klassiker bland brunchälskare.
Alkohol vid den här tiden på dygnet kan kännas ovant, å andra sidan är det festligt och alkoholhaltiga drycker passar till mat.

Alkohol förstärker smaker men välj gärna något med dämpad sötma. Torra viner oavsett färg passar bäst, fruktstinna vita viner eller rosé men också lättare röda viner klarar mixen av smaker på buffén. Inled med ett glas torrt mousserande vin för en lyckad brunch, de friska bubblorna får den sömnigaste brunchgästen att piggna till.