Den här röran med heta grönsaker piggar upp på morgonen.
(2 portioner)
- ½ tsk bruna senapsfrön
- 1 msk smör
- ½ msk finriven ingefära
- ¼ tsk spiskummin
- 1/3 liten zucchini
- ½ röd paprika
- 10 körsbärstomater
- 1 liten vitlöksklyfta
Gyllene äggröra:
- 2 msk smör
- 4 ägg
- ½ tsk strösocker
- ½ tsk salt
- ½ dl mjölk
- 4 salladslökar
- 1/3 tsk mald gurkmeja
Till servering: Chiliflingor, korianderkvistar, tortillabröd stekt i olja
Gör så här:
- Grönsaksröran kan förberedas i god tid eller dagen före. Skär paprika och zucchini i fina bitar. Halvera körsbärstomater. Rosta senapsfröna i torr panna på medelvärme tills de grånat. Klicka i 1 msk smör, spiskummin och den finrivna ingefäran.
- Fräs snabbt tills ingefäran doftar. Hiva i grönsakerna, salta och riv över vitlöksklyftan. Fräs under omrörning tills grönsakerna mjuknat. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg, mjölk, socker och salt lite slarvigt. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Fräs salladslöken en halv minut på hög värme. Pudra över gurkmeja och rör om. Slå på äggvispet. Låt vila 10 sekunder, dra sedan med en stekspade i botten mot mitten.
- Lägg på lock och dra pannan av värmen när röran är halvfärdig. Låt vila ett par minuter. Stek tortillabröd under tiden. Servera med grönsakerna.