Guldgul äggröra med heta grönsaker
Guldgul äggröra med heta grönsaker på stekt bröd. Foto: Linus Meyer
På menyn brunch

Guldgul äggröra med heta grönsaker

Den här röran med heta grönsaker piggar upp på morgonen.

Publicerad 4 april 2018

(2 portioner)

  • ½ tsk bruna senapsfrön
  • 1 msk smör
  • ½ msk finriven ingefära
  • ¼ tsk spiskummin
  • 1/3 liten zucchini
  • ½ röd paprika
  • 10 körsbärstomater
  • 1 liten vitlöksklyfta

Gyllene äggröra:

  • 2 msk smör
  • 4 ägg
  • ½ tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • ½ dl mjölk
  • 4 salladslökar
  • 1/3 tsk mald gurkmeja

Till servering: Chiliflingor, korianderkvistar, tortillabröd stekt i olja

Gör så här:

  1. Grönsaksröran kan förberedas i god tid eller dagen före. Skär paprika och zucchini i fina bitar. Halvera körsbärstomater. Rosta senapsfröna i torr panna på medelvärme tills de grånat. Klicka i 1 msk smör, spiskummin och den finrivna ingefäran.
  2. Fräs snabbt tills ingefäran doftar. Hiva i grönsakerna, salta och riv över vitlöks­klyftan. Fräs under omrörning tills grön­sakerna mjuknat. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, socker och salt lite slarvigt. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Fräs salladslöken en halv minut på hög värme. Pudra över gurkmeja och rör om. Slå på äggvispet. Låt vila 10 sekunder, dra sedan med en stekspade i botten mot mitten.
  4. Lägg på lock och dra pannan av värmen när röran är halvfärdig. Låt vila ett par minuter. Stek tortillabröd under tiden. Servera med grönsakerna.