Guldgul äggröra med heta grönsaker
Guldgul äggröra med heta grönsaker på stekt bröd. Foto: Linus Meyer
På menyn brunch

Guldgul äggröra med heta grönsaker

Den här röran med heta grönsaker piggar upp på morgonen.

Publicerad 4 april 2018

(2 portioner)

  • ½ tsk bruna senapsfrön
  • 1 msk smör
  • ½ msk finriven ingefära
  • ¼ tsk spiskummin
  • 1/3 liten zucchini
  • ½ röd paprika
  • 10 körsbärstomater
  • 1 liten vitlöksklyfta

Gyllene äggröra:

  • 2 msk smör
  • 4 ägg
  • ½ tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • ½ dl mjölk
  • 4 salladslökar
  • 1/3 tsk mald gurkmeja

Till servering: Chiliflingor, korianderkvistar, tortillabröd stekt i olja

Gör så här:

  1. Grönsaksröran kan förberedas i god tid eller dagen före. Skär paprika och zucchini i fina bitar. Halvera körsbärstomater. Rosta senapsfröna i torr panna på medelvärme tills de grånat. Klicka i 1 msk smör, spiskummin och den finrivna ingefäran.
  2. Fräs snabbt tills ingefäran doftar. Hiva i grönsakerna, salta och riv över vitlöks­klyftan. Fräs under omrörning tills grön­sakerna mjuknat. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, socker och salt lite slarvigt. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Fräs salladslöken en halv minut på hög värme. Pudra över gurkmeja och rör om. Slå på äggvispet. Låt vila 10 sekunder, dra sedan med en stekspade i botten mot mitten.
  4. Lägg på lock och dra pannan av värmen när röran är halvfärdig. Låt vila ett par minuter. Stek tortillabröd under tiden. Servera med grönsakerna.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här