Ingefärskryddig tranbärssås
Tranbärschutney. Foto: Linus Meyer
På menyn grön julmat

Ingefärskryddig tranbärssås

En tranbärssås som är helt fantastisk till rispatén, linsbiffarna eller helt vanliga köttbullar.

Publicerad 19 december 2016
  • 500 g frysta tranbär eller lingon
  • 3 dl + ½dl apelsinjuice, gärna blodapelsin
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 3 dl socker
  • ½ dl portvin, madeira eller PX-sherry
  • majsstärkelse, exempelvis Maizena
  • (eventuellt 1 tsk Colemans senapspulver)

Gör så här:

  1. Koka upp tranbär, apelsinjuice, ingefära och socker i en liten kastrull. Låt sjuda sakta 15 minuter. Rör ner portvinet.
  2. Rör ut majsstärkelsen i ½ dl kallt vatten. Rör ner i såsen och sjud några minuter under omrörning. Rör ner senapspulver om du vill ha en skarpare smak.
  3. Häll över i en mycket ren burk. Låt såsen svalna och kyl. Såsen håller sig flera veckor i kylen.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här