Uppgradera ditt skafferi med ett besök i den asiatiska mataffären. Då kan du lätt att ta din matlagning till nästa nivå.
(2 portioner som varmrätt, 4 som förrätt)
En tofurätt som får inbitna köttätare att jubla.
- 1 stor stjälk selleri
- ½ röd paprika
- 1–2 msk finhackad eller grovriven ingefära
- 1 msk neutral rapsolja
- 2 msk chilibönpasta eller 1 msk ljus soja +1 msk sambal oelek
- 4 salladslökar
- 200 g halvfast tofu
- 1 dl fint tärnad ananas
- ljus soja, exempelvis Kikkoman
Till servering: salladslök, krossade jordnötter, korianderkvistar, 4–6 stora fina blad sallad till uppläggningen, kanske jasminris
Gör så här:
- Skiva sellerin tunt, lite på snedden. Tärna paprikan. Skiva salladslöken tunt.
- Hetta upp olja och ingefära till hög medelvärme i en wok eller stor stekpanna. Stek ingefäran en halv minut. Lägg ner selleri och paprika och stek vidare någon minut tills de mjuknat något.
- Vänd ner chilibönpasta och salladslök, stek en minut. Smula ner tofun och värm. Vänd ner ananas.
- Smaka av med soja. Skeda upp på salladsblad, garnera och ät som tacos.