Het tofu med ananas och jordnötter
Het tofu med ananas och jordnötter. Foto: Linus Meyer
På menyn

Het tofu med ananas och jordnötter

Uppgradera ditt skafferi med ett besök i den asiatiska mataffären. Då kan du lätt att ta din matlagning till nästa nivå.

Publicerad 8 december 2017

(2 portioner som varmrätt, 4 som förrätt)

En tofurätt som får inbitna köttätare att jubla.

  • 1 stor stjälk selleri
  • ½ röd paprika
  • 1–2 msk finhackad eller grovriven ingefära
  • 1 msk neutral rapsolja
  • 2 msk chilibönpasta eller 1 msk ljus soja +1 msk sambal oelek
  • 4 salladslökar
  • 200 g halvfast tofu
  • 1 dl fint tärnad ananas
  • ljus soja, exempelvis Kikkoman

Till servering: salladslök, krossade jordnötter, korianderkvistar, 4–6 stora fina blad sallad till uppläggningen, kanske jasminris

Gör så här:

  1. Skiva sellerin tunt, lite på snedden. Tärna paprikan. Skiva salladslöken tunt.
  2. Hetta upp olja och ingefära till hög medelvärme i en wok eller stor stekpanna. Stek ingefäran en halv minut. Lägg ner selleri och paprika och stek vidare någon minut tills de mjuknat något.
  3. Vänd ner chilibönpasta och salladslök, stek en minut. Smula ner tofun och värm. Vänd ner ananas.
  4. Smaka av med soja. Skeda upp på salladsblad, ­garnera och ät som tacos.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här