Biff och broccoli i ostronsås
Biff och broccoli i ostronsås. Foto: Linus Meyer
På menyn kinesiskt

Biff och broccoli i ostronsås

Hungrig och oinspirerad? Gå raskt in i en asiatisk matbutik. Ostronsås, shiitake och ingefära gör biffrätten till något utöver det vanliga.

Publicerad 8 december 2017

(2–3 portioner)

  • 3 torkade shiitake eller färska champinjoner
  • 200 g rostbiff eller flankstek
  • ½ msk torr sherry
  • ½ msk grovriven ingefära
  • 1 msk ljus soja
  • 2 tsk majsstärkelse, exempelvis Maizena
  • 1+1 msk neutral rapsolja
  • 250 g broccoli
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl vatten
  • cirka 1 dl ostronsås, helst Megachef

Till servering: nykokt jasminris, chilisås, tärnad gurka

Gör så här:

  1. Blötlägg shiitaken i ljummet vatten minst 30 minuter.
  2. Strimla köttet i bitar stora som skolkritor. Blanda med sherry, ingefära, soja och majsstärkelse. Låt stå minst 30 minuter.
  3. Skär broccolin i buketter. Skär bort ytterskalet på stjälken, skiva resten tunt. Skala och klyfta löken.
  4. Hetta upp 1 msk rapsolja på hög värme i en wok eller stor stekpanna. Strö ner köttet. Låt ligga i 20–30 ­sekunder. Stek under sakta omrörning några minuter, tills köttet fått fin färg men är rosa i mitten.
  5. Ös upp i en skål och torka ur pannan.
  6. Skär svampen i bitar. Hetta upp 1 msk rapsolja på hög värme. Stek broccoli och svamp i 2–3 minuter under sakta omrörning. Lägg ner löken och stek ytterligare någon minut tills den fått en gnutta färg.
  7. Slå på vatten. Vänd ner ostronsåsen och köttet. Värm. Servera bums!
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här