Nyheter UTBILDNING

Krogpersonal utbildas mot ofredande

Det senaste året har krogpersonal i Göteborg fått utbildning i vad de ska göra om en gäst utsätts för sexuellt ofredande. Arbetsplatsen måste ha en handlingsplan.

Publicerad 15 juni 2017
Krogpersonal utbildas mot ofredande
Nattklubbar ska stötta den som utsätts för sexuellt ofredande. Foto: Colourbox

Vad bör bartendern på en nattklubb göra när någon kommer fram och berättar att en annan gäst har tafsat? Den frågan har diskuterats under en utbildning för runt 500 anställda på krogar i Göteborg.

Mer om utbildningen

Sedan i september har 450 – 500 personer deltagit i det halvtimmeslånga passet om sexuella ofredanden. Det ingår i Göteborgs stads utbildning runt ansvarsfull alkoholservering, som är obligatorisk för alla som jobbar med servering efter klockan 01.  Omkring 75 procent av dem som gått utbildningen arbetar på barer och nattklubbar, övriga på andra restauranger.

Beslutet att krogpersonal skulle få utbildning i att hantera sexuellt ofredande togs av kommunpolitikerna efter de övergrepp som skedde på olika festivaler förra året. Utbildningen gavs först till festivalpersonal, men har sedan anpassats till krogmiljö.
– Det som har varit uppskattat av deltagarna är de handfasta råden.  Vi säger att det viktigaste är att ta hand om den utsatta. Prata, lugna och se till att personen inte går iväg utan att ha fått hjälp, säger Lennart Johansson, utbildare på tillståndsenheten, Göteborgs stad.

Nästa steg kan vara att ringa vakt eller hjälpa den utsatta att anmäla till polisen. Men exakt vad som ska göras är varje arbetsplats ansvar.
– Vi avgör inte hur de ska göra, men det ska finnas en handlingsplan som de anställda känner till.

Många tror att de måste ta ställning till vad som faktiskt har skett, men det är inte personalens uppgift, säger Lennart Johansson.
– Gärningsmännen skyller ifrån sig, det är den utsattas upplevelse som räknas. Offret har tolkningsrätten. Det är viktig information till nattklubbspersonal.

Nyheter AVGIFT

Medlemsavgiften höjs

Från den 1 juli höjs medlemsavgiften för de allra flesta. Det har HRF:s förbundsstyrelse beslutat.

Publicerad 13 juni 2019 Kommentera
Medlemsavgiften höjs
I juli höjs avgiften i Hotell- och restaurangfacket. Foto: lolostock/Istockphoto

Hotell- och restaurangfacket behöver öka sina intäkter. Nu har man fattat beslut om att höja medlemsavgiften med i snitt elva kronor per månad. På det viset räknar man med att få in ytterligare 3,4 miljoner per år.

Nya avgifterna:

Lön
Avgift före höjning
Höjning Ny avgift från 1 juli
–8699 199 kr 0 kr 199 kr
8 700–12 699 270 kr 9 kr 279 kr
12 700–22 699 365 kr 10 kr
375 kr
22 700 – 390 kr 19 kr
409 kr

 

Nyheter stipendium

Han får HRF-stipendium

Nu är det klart vilka som får HRF:s studiestipendier i år. En av dem är Philip Olsson i Vinslöv som får 3 000 kronor till vidareutbildning.

Publicerad 11 juni 2019 Kommentera
Han får HRF-stipendium
Philip Olsson är en av dem som får HRF:s studiestipendium i år. Han vill vidareutbilda sig inom hotelmanagement. Foto: Privat, Istockphoto

Det är andra året som Hotell- och restaurangfacket delar ut sitt studiestipendium. Det riktar sig till HRF-medlemmar som är i slutet av sin hotell- eller restaurangutbildning. Pengarna, upp till 5 000 kronor per person, kan exempelvis användas till kurser, utrustning eller studiebesök med syfte att höja yrkeskompetensen.

En av årets stipendiater är Philip Olsson i Vinslöv som snart tar studenten från hotell- och turismprogrammet. Han får 3 000 kronor till vidareutveckling.
– Tanken är att jag ska använda pengarna när jag vill vidareutbilda mig, som någon form av studiestöd. Jag vill vidareutveckla mig inom management på hotell, säger Philip Olsson

I sommar ska han sommarjobba i reception. I höst hoppas Philip på att få ett fast jobb.
– Jag vill jobba ett tag och få lite mer kött på benen. Jag har jobbat som timanställd under utbildningen, men jag skulle vilja ha ett riktigt jobb för att lära mig sådant som man inte gör som timanställd.

I år delar Hotell- och restaurangfacket ut fem stipendier. Övriga stipendiater presenteras under veckan. Det är HRF:s centrala ungdomskommitté som utser dem.

Syftet är att hjälpa elever som vill fördjupa sina kunskaper på olika sätt.

Nyheter arbetsmarknad

Goda jobbchanser i branschen

Det kommer att finnas många lediga jobb på landets hotell och restauranger i sommar. Det tror i alla fall branscharbetsgivarna i Manpowers senaste arbetsmarknadsbarometer.

Publicerad 11 juni 2019 Kommentera
Goda jobbchanser i branschen
Det är soliga tider i hotell- och restaurangbranschen, om man ska tro undersökningarna. Foto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

Hotell- och restaurangbranschen går bra just nu. Det visar inte minst försäljningssiffrorna. Under årets första tre månader omsatte restaurangerna drygt 30 miljarder kronor. Det är en ökning med 4,7 procent jämfört med samma period förra året, visar Restaurangindex. Mest ökade hotellrestauranger och trafiknära restauranger, medan kaféer och personalrestauranger minskade något.

Ett annat tecken på goda tider är hotell- och restaurangarbetsgivarnas positiva syn på sommarens personalbehov. Företaget Manpower Group undersöker regelbundet vad arbetsgivare i olika sektorer har för förväntningar på det närmaste kvartalet. Den senaste undersökningen visar att hotell- och restaurangarbetsgivarna är mest positiva av alla.
– Det är glädjande att efterfrågan på arbetskraft förväntas hålla i sig under sommaren i hotell- och restaurangbranschen, säger Mikael Jansson, vd för Manpower Group i Sverige.

Fråga om jobbet.
73
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här