Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kafé som tillät rökning hotas av böter

De flesta restauranger och kaféer följer reglerna för rökstoppet som infördes i somras. Men nu hotas ett kafé i Ärebro av 25 000 kronor i böter för att ha tillåtit rökning.

Publicerad 15 mars 2006

Efter klagomål om att gäster fick lov att röka på Café Supreme i Örebro gjorde miljökontoret en kontroll. Det visade sig att kaféets ägare hade inrättat en ”rökhörna” där rökning var tillåten.
– De kallade det för ett rökrum. Men eftersom det bara hade tre väggar och ingen dörr så uppfyller det inte kraven för ett rökrum, säger miljö- och hälsoskyddsinspektör Karin Pettersson.

Inspektörerna informerade ägaren om att han var tvungen att bygga ett godkänt rökrum om han ville fortsätta tillåta rökande gäster. Men i december kom nya klagomål på Café Supreme. Efter både muntlig och skriftliga varningar lovade kaféägaren då att bygga rökrum, något han dock aldrig gjorde.
– I februari gjorde vi en ny kontroll efter nya klagomål. Då röktes det på kaféet igen, säger Karin Pettersson.

Nu har miljönämnden i Örebro beslutat att kaféets ägare ska betala 25 000 kronor i böter för brott mot tobaksförordningen om inte all rökning omedelbart upphör.
– Det är det påtryckningsmedel vi har att använda. Men jag tror att det här löser sig utan att vite blir nödvändigt, säger Karin Pettersson.

Läs om fler som brutit mot rökförbudet här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här