Hej Gäst Emelie Schepp

Fel på maten? Då får maken äta upp!

Deckarförfattaren Emelie Schepp har själv jobbat i frukost och servis innan skrivandet tog över. Du hör henne aldrig klaga på maten – i stället byter hon tallrik med maken.

Publicerad 18 oktober 2024
Fel på maten? Då får maken äta upp!
Emilie Schepp. Foto: Eva Lindblad

Kriminalförfattaren Emelie Schepp lämnar ofta hemorten Norrköping för att resa runt och prata om sina böcker om åklagaren Jana Berzelius.
Det blir många hotell- och restaurangbesök.

Vad är viktigt när du väljer hotell?
– Jag är lite känslig för ljud så jag vill gärna ha tysta rum. Sedan att sängen är stadig, på senare tid har jag fått en del rangliga. Men förstås också att personalen är glad och välkomnande. Jag tycker om när det märks att någon lagt ner lite kärlek, som när det är fint dukat på frukosten och en jordgubbe kanske extra fint skivad.

Säger du till om du är missnöjd med maten?
– Det gör jag verkligen inte. Jag är en tacksam och glad person.
Om något är fel säger jag inte till, i stället kan jag byta mat med min man. Han är så snäll så det får jag göra.

Har du jobbat i branschen?
– Jag har jobbat på Medevi Brunn utanför Motala, i frukosten och serverat på middagen.
Så jag vet vilka utmaningar man har och hur roligt det är att göra gästen nöjd – man är ju ett helt team som gör det. Jag gick turismlinjen i Östersund och ville jobba inom besöksnäringen. Men skrivandet tog över.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här