Nyheter dricks

Dricks gör comeback på Boulebar

För åtta år sedan slutade Boulebar-kedjan att ta emot dricks. Nu tvingar pandemin dem att börja igen.

Publicerad 27 april 2021
Dricks gör comeback på Boulebar
Paulina Ek, områdesansvarig och Malin Legranäs, operativ chef på Boulebar. Foto: Boulebar

Coronapandemin har slagit hårt mot Boulebar, som driver ett tiotal restauranger med boulebanor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Köpenhamn.
– Det har varit ett tufft år, det ska inte stickas under stol med. Vi har tyvärr behövt säga upp många anställda och vidta åtgärder för att överleva, säger Paulina Ek, områdeschef i Stockholm och Örebro.

För åtta år sedan slutade företaget ta emot dricks från gästerna. Anledningen var bland annat att de ansåg att det var ett förlegat belöningssystem som krånglar till det för anställda och gäster.
– Vi tycker inte att det är en långsiktigt bra lösning. Vi vill ju kunna vara långsiktiga. Vi tror på, och vill, att man ska kunna göra ett aktivt karriärsval inom restaurangbranschen. Att det är ett accepterat val, och inte bara något man hamnar i och ser som ett övergångsyrke. Vi vill jobba med bra löner och bra anställningsförhållanden i stället, säger Malin Legranäs, kedjans operativa chef.

Den ståndpunkten har inte förändrats. Det är helt och hållet situationen som coronapandemin fört med sig som ligger bakom beslutet att tillåta dricks igen, säger Paulina Ek.
– Bra löner och säkra anställningar har varit vår strategi för att vara konkurrenskraftiga tidigare. Nu har våra vinstmarginaler försvunnit. Vi har varit tvungna att hålla generellt lägre lönenivåer än tidigare och att använda fler korttidskontrakt. Det är sämre villkor för våra medarbetare och därför har vi fått omvärdera vår ståndpunkt när det gäller dricks.

Märkt av en ökande vilja hos gästerna under det här pandemiåret att ge dricks.Paulina Ek, områdeschef

Beslutet togs efter interna diskussioner, där även personalen fått säga sitt. På samma sätt som när beslutet togs om att neka dricks, säger Paulina Ek.

Det har varit blandade reaktioner från gästerna, säger hon.
– Vi vet ju att vi har många fans som har uppskattat att vi inte har tagit dricks. Samtidigt har vi märkt av en ökande vilja hos gästerna under det här pandemiåret att ge dricks. Och det är alltid frivilligt, det finns absolut inget måste kring det här.

Nyheter restriktioner

Senare stängning skjuts fram

I dag meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de begränsningar som nu gäller kommer att förlängas till den 1 juni. Det innebär att restaurangernas stängning ligger kvar på 20.30 i ytterligare ett par veckor.  

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Senare stängning skjuts fram
Ingen alkoholservering efter 20, och stängning 20.30. Restriktionerna gäller fortsatt och fram till 1 juni. Foto: Mostphotos

Många hade hoppats att den 17 maj skulle vara dagen som restriktionerna lättades något. Så blir inte fallet.

– Vi är inte där än, sade statsminister Stefan Löfven på en presskonferens.

Enligt regeringen och Folkhälsomyndigheten ligger smittspridningen fortsatt på för hög nivå, även om det finns positiva tecken. Trycket på vården är högt, och regionerna har uttryckt önskemål om att inte gå för fort fram med lättnader.

– Vi hade hoppats på en lättnad, framför allt av öppettiderna på restauranger, eftersom vi vet att de hade klarat av det. Men myndigheterna gjorde en annan bedömning, säger Malin Ackholt, Hotell- och restaurangfackets ordförande.

Från den 1 juni kommer däremot restriktionerna att justeras. Då förlängs de begränsade öppettiderna för restauranger till 22.30.

Samma datum kommer nöjesparkerna att kunna öppna upp, med en begränsning på en person per 20 kvadratmeter. För Gröna Lunds del innebär det att man kan ta emot max 3 100 gäster samtidigt, en femtedel av det normala antalet besökare.

– Det känns helt fantastiskt att vi nu äntligen får slå upp portarna, efter 1,5 år av nedstängning, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell i ett pressmeddelande.

Nyheter bokning

Scandic blir vaccinmottagning

Scandic öppnar upp för vaccinering mot covid-19 i sina lokaler. Hos Scandic Swania i Trollhättan blir en konferenslokal från i dag plats för massvaccinering. Jättebra, tycker Merlita Andersson som arbetar i housekeeping.

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Scandic blir vaccinmottagning
En lokal hos Scandic Swania används för vaccinering. Foto: Scandic

 Hotelldirektör Charlotta Sandblom berättar att det var vårdföretaget Kry som kontaktade dem för en visning av lokalerna.
– De kände till vårt Stay safe-arbete och vi har en konferenslokal i markplan med separat entré direkt utifrån.

Charlotta Sandblom tvekade inte att upplåta lokalerna för vaccinering.
– Det är klart att vi funderade på hur det här skulle påverka personal och gäster, men det är friska personer som kommer och det är jätteroligt i dessa tider att få bokningar. Samtidigt bidrar vi till samhällsnyttan.

Swania är ett av flera Scandic som tillfrågats om vaccinering i sina lokaler, säger Charlotta Sandblom.
– Våra hotell ligger ofta stadsnära och har bra lokaler.

Merlita Andersson. FOTO: Privat.

Housekeeping på Scandic Swania kommer att sköta den dagliga städningen. Kry ansvarar själva för all hantering och städning av den medicinska utrustningen.

Merlita Andersson som arbetar i housekeeping har varit med och förberett lokalen inför vaccineringarna.

– Vi har städat så att allt ska vara klart tills de kommer med sina saker för vaccineringen. Det här är jättebra, bra att fylla huset, säger hon.

Nyheter FÖRHANDLING

HRF kräver svar om enstaka dagar

Ett företag har under nio månader haft enstaka dagar-anställningar motsvarande 53 000 arbetstimmar. Hotell- och restaurangfacket har begärt central förhandling.

Publicerad 11 maj 2021 1 kommentar
HRF kräver svar om enstaka dagar
Ett företag har lagt ut 53 000 arbetstimmar i anställningsformen enstaka dagar. Nu har HRF begärt central förhandling med Visita. Foto: Colourbox

I förra årets avtalsrörelse var enstaka dagar en av de stora frågorna för Hotell- och restaurangfacket. Anställningsformen ska användas när det inte går att schemalägga arbetstiden, om arbetet är oregelbundet till sin karaktär eller när arbetsgivaren har behov av tillfällig arbetskraft. HRF:s bild var att enstaka dagar tillämpades mer än nödvändigt.

I det nya kollektivavtalet finns en skrivning som innebär att den arbetsgivare som anses ha missbrukat anställningsformen inte längre ska kunna använda den. Nu står den första centrala förhandlingen för dörren.

– Vi kommer att jobba aktivt med den här frågan hela avtalsperioden, säger Emil Bäckström, central ombudsman på HRF.

Så säger avtalet

Gröna riks 4§ 1:2
”De centrala parterna kan vid central förhandling komma överens om att ett bolag temporärt ska undantas från rätten att använda sig av anställningsformen anställning för enstaka dagar. Fråntagandet av ovanstående rätt kan aktualiseras om de centrala parterna bedömer att bolaget konsekvent och grovt bryter mot kollektivavtalets förutsättningar för att använda sig av anställningsformen. Fråntagande av rättigheten gäller under den tid och vid den/de enhet/er som parterna överenskommer.”

Det aktuella företaget har under perioden april–december lagt ut 53 000 timmar i enstaka dagar. Det motsvarar ungefär 25 heltidstjänster.

Emil Bäckström har begärt förhandling med Visita, men något datum är ännu inte satt.

– Om Visita är seriösa med att vilja stävja det här måste de också inse att det här är ett typexempel på missbruk av enstaka dagar.

Fråga om jobbet.
105
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här