Nyheter tävling

De drillas i konsten att tävla

Matilda Ewaldh, Hanna Claesson och Matilda Pylkkö är årets Malin Söderström-stipendiater. Under sitt år med kocklandslaget ska de lära sig allt från styckning till köksekonomi – och att ta plats i tävlingsköken.

Publicerad 17 maj 2019
De drillas i konsten att tävla
Matilda Pylkkö, Hanna Claesson och Matilda Ewaldh ska träna med kocklandslaget under nästan ett år. Foto: Elis Hoffman
Matilda Ewaldh, Matilda Pylkkö och Hanna Claesson. Foto: Elis Hoffman

Klockan är strax efter nio och förberedelserna är i gång i Electrolux lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Det är träning för det svenska kocklandslaget, den andra för årets Malin Söderström-stipendiater. Matilda Ewaldh, Hanna Claesson och Matilda Pylkkö har varit elever i laget sedan i april.
– Det känns roligt och inspirerande. Det känns som att man kommer framåt, säger Matilda Ewaldh som till vardags arbetar som kock på restaurang Grano i Göteborg och på Skärets krog på Smögen.

Stipendiet innebär att de ska träna med kocklandslaget under ett knappt år, fem dagar i månaden. Utöver det ska de göra praktik på Operakällaren och gå en rad olika utbildningar.
– Det kommer verkligen att vara utvecklande. Det är kul att få äran att göra det här, säger Matilda Pylkköö som tar studenten i sommar.

Fredrik Andersson. Foto: Elis Hoffman

Det yttersta målet med Malin Söderström-stipendiet är att få in fler kvinnor i kocklandslaget, säger lagets team manager Fredrik Andersson.
– Vi har svårt att rekrytera kvinnor över lag. På det här sättet vill vi fånga upp dem tidigt. Visa hur det går till att tävla, men också hjälpa dem att känna sig trygga i uttagningsprocessen.

Historiskt har det funnits få kvinnor i kocklandslaget, just nu finns det inga. Samma tendens märks i andra tävlingssammanhang, som till exempel Årets kock. Fredrik Andersson tror att det finns flera orsaker, som att tjejer inte är lika benägna att tävla som killar.
– Sedan har det ju generellt varit en tuff jargong i branschen, det kanske gör att man drar sig för att söka. Vi vill ju visa att det inte behöver vara så.

Fakta: Om stipendiet

Det är andra gången som Malin Söderströms stipendium delas ut. Förutom ett år med kocklandslaget får stipendiaterna en rad olika utbildningar i allt från knivslipning och styckning till hållbarhet och köksekonomi. De får även göra praktik på Operakällaren i Stockholm.
Syftet med stipendiet är att få in fler kvinnor i kocklandslaget och att inspirera fler kvinnor att tävla i matlagning.

Laget arbetar löpande med attityder och värdegrund. Matilda Ewaldh, Hanna Claesson och Matilda Pylkkö tycker att de känner sig väl mottagna i gruppen.
– Det tycker jag verkligen. De har en väldigt fin sammanhållning. Många restauranger skulle behöva lite mer av det, säger Matilda Ewaldh.

Fakta: Om kocklandslaget

Svenska kocklandslaget 2019 består av Anders Karlsson, Daniel Haynes, Henric Herbertsson, Ludwig Tjörnemo, Anders Isaksson, Kasper Kleihs, Sebastian Pettersson, Anton Husa och lagkapten Jimmi Eriksson. Fredrik Andersson är team manager.

De tror att gamla attityder ligger bakom att de kvinnliga toppkockarna är få.
– Tidigare har man kanske inte fått ta plats som kvinna i köken, men jag tror att det börjar luckras upp, säger Matilda Pylkkö.
– Det kan ju finnas en tuff jargong i köken. Jag har inte brytt mig om det, men jag har hört andra som inte velat jobba kvar på ställen för att någon sagt saker, säger Hanna Claesson, som jobbar som kock på Görvälns slott i Stockholm.

Det är strax dags för laget att sätta i gång. I dag står tidsträning på schemat. Det innebär att kockarna ska laga sina tävlingsrätter under tidspress. Tjejernas roll är att ta tid och noggrant granska varje moment. I sex timmar. Träningsdagarna är intensiva, säger Matilda Ewaldh.
– Det blir långa dagar, man är ganska trött efteråt. Men det är väldigt kul.

Målet för laget är Culinary Olympics som hålls i februari. Team manager Fredrik Andersson tror att de har goda chanser att vinna.
– Det här laget har ett bra driv, men framför allt gör man det här tillsammans. De är verkligen ett lag.

Nyheter ORGANISERING

Allt fler HRF-klubbar i Stockholm

Det bildas allt fler fackklubbar i Stockholm. Scandic Continental är en av de nya klubbarna. Stödet från HRF fick dem att organisera sig.

Publicerad 18 juni 2019 Kommentera
Allt fler HRF-klubbar i Stockholm
Scandic Continental har fått HRF-klubb. Foto: Elis Hoffman
Tseegii Byambadorj
Tseegii Byambadorj. Foto: Elis Hoffman

I år har Hotell- och restaurangfackets avdelning Stockholm-Gotland fått tolv nya klubbar. Det är mycket, med tanke på att avdelningen tidigare hade 33 klubbar och att det totalt finns 87 i landet.

Förtroendevalda HRF:arna Tseegii Byambadorj och Georgios Gkoratsas arbetar som organisatörer två dagar i veckan. Det var de som kontaktade medlemmarna på Scandic Continental.
– Vi ringde alla i förväg och berättade att vi ville ordna ett möte för att prata om att kanske bilda klubb. Det blev bra samtal, säger Tseegii Byambadorj.

Helen Meurk var då ensam facklig på arbetsplatsen.
– Vi var två platsombud i början, men sedan slutade min kollega. Det blev för mycket för en person att försöka få i gång facket, säger Helen Meurk.

Lokalen som arbetsgivaren bokat var för liten, så vi fick byta. Tseegii Byambadorj

Organisatörerna tyckte att det verkade finnas intresse för en klubb. Men helt säkra var de inte, säger Tseegii Byambadorj.
– Vi visste inte om det kanske bara skulle bli vi två och Helen på mötet. Men det kom 23 personer. Lokalen som arbetsgivaren bokat var för liten, så vi fick byta.

Så går det till

Avdelning Stockholm-Gotlands projekt i korthet.

  • Arbetsplatser med många medlemmar väljs ut.
  • Organisatörerna ringer alla för att undersöka intresset.
  • Kallelse till möte och nytt telefonsamtal.
  • Vid mötet berättar organisatörerna hur det fungerar att ha klubb.
  • Enskild utbildning för nyvalda klubbstyrelser och gemensam utbildningsdag för alla förtroendevalda.
  • Organisatörerna och avdelningen fortsätter att finnas till hands.

På det första mötet brukar de berätta om vilka fackliga uppdrag som finns.
– Många vet inte vad det innebär att ha förtroendevalda och klubb, att man till exempel kan förhandla lokalt med arbetsgivaren, säger Georgios Gkoratsas.
De förklarar varför det är viktigt att organisera sig.
– Medlemmarna känner arbetsplatsen bättre än vad vi och ombudsmännen gör. De vet vilka behoven är, säger Tseegii.

Adriana Ovalle Esquivel
Adriana Ovalle Esquivel. Foto: Elis Hoffman

Medlemmarna på Continental bestämde att de ville bilda klubb. Adriana Ovalle Esquivel valdes till ordförande. Hittills har hon haft två möten med hotellets vd.
– Vi kommer att träffas en gång i månaden. Han var väldigt intresserad, vi pratade om arbetsmiljö och om att kanske försöka få sfi-utbildning till hotellet.
Arbetsmiljö är klubbens viktigaste fråga.
– Det gäller speciellt house-keeping och frukosten. Ergonomin måste vara bra och personalen ska inte känna sig stressad på grund av bemanningen, säger Adriana Ovalle Esquivel.

Diana Rodriguez Navarro är försäkringsinformatör. Hon har varit på sin första medlemsutbildning.
– Det är verkligen viktigt att ha information när man ska lösa problem. Jag  ska gå fler kurser. Då kan jag prata mer med våra medlemmar och sprida informationen.

Helen Meurk
Helen Meurk. Foto: Elis Hoffman

Helen Meurk har varit HRF-medlem i 27 år, det här är första gången hon jobbar på ett ställe med fackklubb. Men de anställda skulle nog ha bildat klubb ändå till sist, tror hon.
– Men det gick snabbare och lättare så här. Det känns som att vi kommer att bli en stark klubb.

På bilden från vänster: Adriana Ovalle Esquivel, Diana Rodriguez Navarro, Helen Meurk, de två organisatörerna Tseegii Byambadorj och Georgios Gkoratsas, Kerry Nwokolo.

Nyheter ORGANISERING

”Inget har fungerat lika bra som det här”

Avdelning Stockholm-Gotland har aldrig förut haft en sådan medvind i organiseringen, berättar HRF-ombuds­man Annika de Klonia.

Publicerad 18 juni 2019 Kommentera
”Inget har fungerat lika bra som det här”
HRF har testat olika sätt att få i gång facklig organisering. Foto: Anna-Karin Nilsson
Annika de Klonia
Annika de Klonia. Foto: Anna Simonsson

Målet för 2019 var att bilda klubbar eller utse platsombud och skyddsombud på åtta arbetsplatser. Redan i maj hade det bildats tolv nya klubbar och utsetts flera platsombud, skyddsombud och försäkringsinformatörer.

Arbetet har gjorts av fyra organisatörer, som först ringt alla medlemmar på arbetsplatsen för att höra om det finns intresse av att organisera sig.
– Har tillräckligt många verkat intresserade har jag tagit kontakt med hotellchefen för att få lokal för möte, säger ­Annika de Klonia.

Så går det till

Avdelning Stockholm-Gotlands projekt i korthet.

  • Arbetsplatser med många medlemmar väljs ut.
  • Organisatörerna ringer alla för att undersöka intresset.
  • Kallelse till möte och nytt telefonsamtal.
  • Vid mötet berättar organisatörerna hur det fungerar att ha klubb.
  • Enskild utbildning för nyvalda klubbstyrelser och gemensam utbildningsdag för alla förtroendevalda.
  • Organisatörerna och avdelningen fortsätter att finnas till hands.

Hittills har varje sådant möte gett resultat i form av klubb eller förtroendevalda. Klubbstyrelserna får en introduktionsdag så att de vet vad som krävs. Sedan hålls styrelseutbildning, där de lägger upp en plan.
– Det dyker alltid upp »bubblare«, sådant som är på gång hos dem och som de vill jobba med.

Avdelningen har genom åren testat olika sätt att organisera.
– Vi har besökt arbetsplatser utan att ha bokat möten, vi har gått gata upp och gata ner för att värva. Men inget har fungerat lika bra som det här när vi ringer runt till alla medlemmar.

Varför har det varit så svårt ?
– En stor del av förklaringen är den höga personalomsättningen, men också att HRF synts för lite. Det finns arbetsplatser där medlemmar arbetat i många år utan att någon från HRF kontaktat dem.

Nyheter AVGIFT

Medlemsavgiften höjs

Från den 1 juli höjs medlemsavgiften för de allra flesta. Det har HRF:s förbundsstyrelse beslutat.

Publicerad 13 juni 2019 Kommentera
Medlemsavgiften höjs
I juli höjs avgiften i Hotell- och restaurangfacket. Foto: lolostock/Istockphoto

Hotell- och restaurangfacket behöver öka sina intäkter. Nu har man fattat beslut om att höja medlemsavgiften med i snitt elva kronor per månad. På det viset räknar man med att få in ytterligare 3,4 miljoner per år.

Nya avgifterna:

Lön
Avgift före höjning
Höjning Ny avgift från 1 juli
–8699 199 kr 0 kr 199 kr
8 700–12 699 270 kr 9 kr 279 kr
12 700–22 699 365 kr 10 kr
375 kr
22 700 – 390 kr 19 kr
409 kr

 

Fråga om jobbet.
73
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här