Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Blockad kan bygga tvättberg på hotell

Dagen före midsommarafton kommer kanske inte tvättbilen till hotellet för att hämta lakan och handdukar. Industrifacket, som organiserar anställda på tvätterier, har satt tvättningen i blockad.

Publicerad 14 juni 2004

Avtalet för Industrifackets 2500 medlemmar i tvätteribranschen löpte ut den sista maj och man har inte lyckats enas om ett nytt. Industrifacket har tidigare varslat om blockad för övertidsarbete, och utökar nu varslet.

Tvättblockaden gäller all textil från hotell och restauranger och alla transporter som tvätterierna brukar göra med egna bilar till och från företagen. Varslet gäller de arbetsplatser som haft kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Allmänna industrigruppen och Industrifacket. Berendsen och Simonsen är två stora tvätteri-arbetsgivare som många hotell och restauranger anlitar.
Från torsdagen 24 juni klockan 06.00 är det sluttvättat om inte parterna kommer överens.

– Det är våra medlemmars handhavade av tvätten strejken gäller, Hotell- och restaurangfackets medlemmar ska inte beröras, säger Kurt Walther, avtalssekreterare på Industrifacket.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här