Nyheter #metoo

”Vi måste prata med våra branschsystrar”

I dag på den internationella kvinnodagen hölls en nätverksträff för hotell- och restaurangbranschens kvinnor. – Vi måste prata med våra branschsystrar, säger initiativtagaren Alisa Stevanovic.

Publicerad 8 mars 2018
”Vi måste prata med våra branschsystrar”
Alisa Stevanovic bjöd in hotell- och restaurangbranschens kvinnor till en nätverksträff på internationella kvinnodagen. Foto: Emma Roxström

Höstens metoo-rörelse skakade Sverige. I restaurangbranschens upprop #vikokaröver vittnade många kvinnor om sexuella trakasserier. Och i dag på internationella kvinnodagen möttes ett 20-tal kvinnor från hotell- och restaurangbranschen i Västerås för att diskutera hur branschen ska komma till rätta med sextrakasserierna. Initiativtagare är entreprenören Alisa Stevanovic som arbetar med digitala lösningar för restaurangbranschen och driver företaget Findie. I sitt arbete har hon märkt av problemen med ojämställdhet. Det fick henne att ordna en nätverksträff för branschens kvinnor.
– Eftersom jag är 20 år och kvinna har jag en del emot mig i en mansdominerad bransch. Det är tungt att bära på sådant själv så vi behöver prata med varandra, säger Alisa Stevanovic.

Vad diskuterade ni på nätverksträffen?
– Vi pratade om hur det är att vara kvinna i branschen. Vilka utmaningar vi möts av när det gäller jämställdhet. Vi pratade om sexuella trakasserier, men också om många andra frågor som spelar roll i vardagen. Som hur det känns när gäster ger kredd till dina manliga kollegor men inte till dig när det är du som lagat maten. Eller om hur det är att vara kvinna i chefsposition och inte blir tagen på allvar. Det finns många olika saker som gör att kvinnor i branschen hamnar i skymundan jämfört med männen.

Varför tror du att sexuella trakasserier är ett problem i restaurangbranschen?
– Det beror nog på många olika saker. Men bland annat pratade vi om att det alltid varit männen som suttit på chefspositionerna, oavsett bransch. På senare år har det blivit mycket bättre, det blir fler och fler kvinnliga chefer och krögare i branschen. Vi samtalade om att den yngre generationen många gånger sätter mindre vikt vid vilket kön du har.

Vad tror du behöver förändras för att få ett slut på det här?
– Det är jätteviktigt att du som kvinna i restaurangbranschen har förtroende för din chef och kan berätta om sexuella trakasserier, oavsett om chefen är en man eller kvinna. Cheferna behöver vara bra ledare som lyssnar och kan samtala öppet med sina anställda. Sedan är ju den enkla lösningen att alla människor börjar behandla varandra med respekt oavsett kön. Det är ingen rocket science direkt.

Vad hoppas du att dagens nätverksträff ska leda till?
– Framförallt att kvinnor i branschen ska känna att de ska kunna prata med sina branschsystrar. I dag finns inget tydligt nätverk för restauranganställda där du kan prata om de här frågorna. Men jag hoppas att det kommer att ordnas fler nätverksträffar och att branschens kvinnor hämtar styrka i varandra.

Nyheter CULINARY OLYMPICS

Hallå där, Matilda Pylkkö

Nyligen tog kocklandslaget silver i matlagnings-OS i Stuttgart. Matilda Pylkkö var där som commis.

Publicerad 25 februari 2020 Kommentera
Hallå där, Matilda Pylkkö
Matilda Pylkkö var commis under OS i matlagning med svenska kocklandslaget. Foto: Elis Hoffman

Berätta hur det var.
– Det var helt fantastiskt. En erfarenhet utöver det vanliga. Det var mäktigt att vara på plats för att göra det som vi har tränat på i ett år.

Om Matilda Pylkkö

  • Ålder: 19, snart 20.
  • Gör: Kock på Djuret i Stockholm.
  • Aktuell: Commis i Kocklandslaget som tog silver i matlagnings-OS.

Vad tar du med dig?
– Det är så roligt att få grotta ned sig i något så totalt. Man ser bara en sak – att stå i kök och laga mat. Det är en ynnest att få ha gjort det. Jag tar också med mig hur mycket man är kapabel till om man verkligen vill. Att se de här kockarnas passion och slit, utan att någonsin klaga, det är så inspirerande. Jag är så glad att jag fick den här erfarenheten.

Var det nervöst?
– Det var det absolut. Speciellt på prisutdelningen, det är ju där allt avgörs. Vi hade en bra känsla men det kom en bronsmedalj i en deltävling som gjorde att vi blev lite osäkra. Besvikelsen var rätt stor först att det bara blev silver. Men det är ju världens bragd – vi är näst bäst i världen.

Vill du tävla igen?
– Ja, absolut, men inte just nu. Nu vill jag jobba och kunna använda lite av det jag har lärt mig. Men sedan, om ett år kanske. Det är väldigt utvecklande med utmaningen.

Nyheter ARBETSMILJÖ

Asif fick inte ha skägg på jobbet

Anställda på McDonald’s i Umeå vittnar om att de tvingats välja mellan att raka av sitt skägg och att sluta på restaurangen. Asif Sarker är en av dem. Arbetsgivaren förnekar saken.

Publicerad 24 februari 2020 Kommentera
Asif fick inte ha skägg på jobbet
Asif Sarker menar att han fick sluta på McDonald's i Umeå eftersom han vägrade raka av sitt skägg. Foto: AnnaKarin Drugge

Det var tidningen Folkbladet som först skrev om problem på en McDonald’s-restaurang i Umeå. Flera anställda vittnar i tidningen om att problemen började när en ny ägare tillträdde i slutet av förra året. Ägaren ska enligt anställda ställt nya krav på klädsel och utseende, bland annat ska han ha infört en ”nolltolerans mot skägg”.
– Han skickade ett mejl till alla anställda om att alla måste raka sig varje dag före arbetet, säger Asif Sarker.

Asif är utövande muslim och bär skägg av religiösa skäl. Det hade han även vid anställningstillfället, och fram till att den nya ägaren tog över arbetade han med skäggskydd i köket.
– Men det var inte tillräckligt för den nya ägaren, säger Asif.
I mitten av februari fick han sin provanställning på restaurangen avslutad. Asif menar att det enda skälet var att han vägrade raka av sitt skägg.
– Jag hade inte misskött mitt arbete på något sätt. Ägaren var tydlig med att han inte ville ha någon som inte var renrakad på restaurangen. Det var inte bara jag som fick sluta.

Mikael Forsberg, ombudsman på HRF i Umeå, är bekant med problemen på restaurangen.
– Jag har fått frågor om detta från en medlem som hade fått tjat om att raka av sitt skägg. Jag berättade att det inte är något som arbetsgivaren kan kräva, säger han.
Han menar att det inte finns stöd i Livsmedelslagen för att kräva att anställda ska raka av sitt skägg.
– Man måste ha skäggskydd, liksom du måste ha skydd för håret när du arbetar i kök. Men det är också allt.
Ännu har han inte fått begäran om att driva ärenden för någon medlem på arbetsplatsen.
– Men vi kommer att följa utvecklingen, säger Mikael Forsberg.

Asif Sarker, som inte är medlem i HRF, är i dag arbetslös. Han överväger nu att vända sig till Diskrimineringsombudsmannen. Det känns viktigt för honom att driva frågan vidare, även om han har liten förhoppning om att det ska leda någonstans.
– Jag bryr mig egentligen inte om jobbet, men eftersom jag inte har gjort något fel är det min rättighet att kräva det tillbaka.

Läs arbetsgivarens svar här.

Nyheter ARBETSMILJÖ

Arbetsgivaren: ”Det är olyckligt”

Ägaren till restaurangen där Asif Sarker arbetade, Erik Edin, menar att ingen har fått sluta på grund av sitt skägg. ”Om någon har uppfattat det på det viset så är det väldigt olyckligt”, skriver han i ett mejl.

Publicerad 24 februari 2020 Kommentera

Tidigare anställda berättar att de har fått sina provanställningar avslutade på grund av att de inte velat raka av sitt skägg. Vad säger du om det?
Som arbetsgivare kan jag inte uttala mig om enskilda individer av respekt för den personliga integriteten, men ingen har fått sluta hos oss på grund av den anledningen. Om någon har uppfattat det på det viset så är det väldigt olyckligt.

Enligt mejl som Hotellrevyn har tagit del av finns det eller har funnits en ”nolltolerans mot skägg” på arbetsplatsen. Varför det?
– Det är olyckligt om något mejl har misstolkats, man får ha skägg så länge det är kortklippt, välansat och rent. Det handlar om hygien och matsäkerhet.

Är det inte diskriminerande mot människor som av olika skäl vill ha skägg?
– All form av diskriminering är oacceptabel hos oss. Alla är välkomna till McDonald’s oavsett ursprung eller religionstillhörighet. Vi har anställda från hela världen med olika bakgrund, trosuppfattning och språk. Jag skulle faktiskt våga säga att mångfald är något som utmärker oss som arbetsgivare.

Har arbetssökande med skägg samma möjlighet som sökande utan skägg att få jobb hos dig?
– Ja, man kan ha skägg och jobba hos oss – men då ska det vara kortklippt och välansat av hygien- och matsäkerhetskäl.

Fråga om jobbet.
89
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här