»Roligt då man får i gång en debatt«
Medlemsvärvarna Valdemar Wredler och Johan Östman med HRF-ombudsman Annika de Klonia. Den tredje värvaren, Bassem Majid, saknas på bilden. Foto: Anna Simonsson
Nyheter organisatörer

»Roligt då man får i gång en debatt«

Hotell- och restaurangfackets avdelning Stockholm-Gotland har tre medlemmar som gör arbetsplatsbesök och värvar folk till facket.

Publicerad 15 december 2016

Valdemar Wredler Wennström, receptionist på Hotel Rival:

»Vi är tre organisatörer som är ute och värvar medlemmar på uppdrag av HRF avdelning Stockholm-Gotland. Vi går var och en för sig, men träffas tillsammans med ombudsmannen Annika de Klonia för att stämma av hur det går och jämföra taktik.

För mig som inte har jobbat med det här tidigare är det skönt att ha stöd av de andra som verkligen har varit med länge och är väldigt kompetenta människor.
Vi är ute två dagar i veckan. Det är ganska svårt när man kommer oanmäld mitt under arbetstid. Jag ska planera in fler uppbokade besök.

På kaféer och McDonald’s har folk minst tid, i hotellreceptioner är det lättare. Men det handlar kanske även om att jag själv jobbar i reception. Det är roligt de gånger då man får i gång en debatt, även om det är någon som först säger ›jag bryr mig inte‹. Jag är glad att jag tog det här uppdraget, för det känns viktigt att bidra och faktiskt engagera sig.«

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här