”Har varit en speciell situation”
Dennis Sundberg, klubbordförande och Kourosh Tehranchi, huvudskyddsombud. Foto: Johan Alp
Nyheter KLUBBARBETE

”Har varit en speciell situation”

Åtta av tio tillsvidareanställda på Arlanda har sagts upp. HRF-klubben på SSP har fått hantera många medlemmars oro det senaste året, berättar klubbordförande Dennis Sundberg.

Publicerad 28 december 2020

För HRF-medlemmarna på SSP Arlanda var 2020 ett år fyllt av permitteringar, ovisshet och frågor. Nu blickar man mot nästa år, berättar klubbordförande Dennis Sundberg.

Hur har klubbarbetet sett ut det senaste året?
– Vi började året med styrelseutbildning för att strukturera upp det. Sedan kom corona och vi blev permitterade allihopa. Men det har ändå funkat bra med det fackliga arbetet. Vi har gjort skyddsrond och hjälpt dem som behöver hjälp. Mycket av kommunikationen har fått skötas på mejl och telefon. Det har varit en speciell situation, men det har inte stått still.

Har styrelsen tappat folk?
– Ja, men inte via arbetsbrist, utan för att de har lyckats hitta andra jobb, mitt i allt det här.

Har ni fått fler frågor än vanligt?
– Ja, i början. Allt handlade om corona. Det var frågor om permitteringsgrader, las, återanställning, a-kassa och försäkringar. Sedan när många blev varslade handlade det mycket om semester: ”måste jag ta ut min semester” eller ”får jag ta ut den”. Det var mycket oro.

Vad händer 2021?
– Vi ska börja med att försöka hålla ett årsmöte. Just nu funderar vi över om det ska vara digitalt och i så fall – hur ser vi till att det bara är medlemmar som deltar? Hur ska vi sköta röstning? Det är mycket sådant vi ska reda ut.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här