Nyheter FACKLIGT ARBETE

Tufft att få jobba fackligt på arbetstid

Hotell- och restaurangfackets förtroendevalda och klubbar har svårt att få tid för det fackliga arbetet. Men Tural Kokulu och HRF-klubben på Liseberg lyckades.

Publicerad 9 mars 2020
Tufft att få jobba fackligt på arbetstid
Tural Kokulu och Kenny Basth är aktiva i klubben på Liseberg. Medlemmarna jobbar i parkens restauranger och på hotellet utanför. Foto: Lars Lanhed
Anette Olsson. Foto: Daniel Nilsson

Under 2018 reste HRF-ombudsmannen Anette Olsson runt i landet och träffade klubbar och förtroendevalda i samband med utbildningar.
– De flesta har inte den tid de behöver för det fackliga arbetet, säger Anette Olsson.

Många av dem som försökt få till överens­kommelser med arbetsgivaren om en fast, löpande tid har fått nej.
– De allra flesta har arbetsgivare som är positiva till att de anställda bildar klubb. De säger »självklart, ta den tid ni behöver«. Men sedan ges ändå inte möjlighet att ta sig tid eftersom det inte finns ersättare.

Det finns lagstöd för att få avsatt facklig tid. Men kunskaperna om hur man ska göra är dåliga på arbetsplatserna, menar Anette Olsson.
– HRF satsar på att bilda klubbar. Då måste vi som organisation också stötta dem att få tid. Vi har hittills inte arbetat på det sätt vi borde.

Hotell- och restaurangfacket har därför tagit fram en handledning för hur klubbarna ska gå till väga. De kommer också att hålla utbildningar.

Tural Kokulu. Foto: Lars Lanhed

En av få klubbar som har fått en överenskommelse finns på Liseberg i Göteborg. Medlemmarna jobbar på restaurangerna i parken och på hotellet utanför. Tidigare ansökte klubben om ledigt från gång till gång. Men de begärde inte den tid som behövdes, berättar klubbens ordförande Tural Kokulu.
– Det blev lite att släcka bränder. Vi var lite för generösa. Vi tog bara tid för förhandlingar och när något ärende dök upp. Det blev spretigt och vi kunde inte lägga grunden för det fackliga arbetet.

De förtroendevalda lade ofta det fackliga arbetet efter ordinarie arbetstid.
Lisebergs HRF-klubb bestämde sig för att hävda sin rätt till en fastslagen facklig tid och bad om överläggning.
– Arbetsgivaren var lite motsträvig i början och ville inte ge mer än en timme i veckan, säger Tural Kokulu.

Tural föreslog då en heltid att delas upp mellan hotellet och parken. Det blev »lite infekterat« säger han. Men överläggningen fortsatte och nästa gång hade de med en ombudsman från HRF.
– Vi kom fram till ett mellanläge, en heldag i veckan till hotellet och en till parken.

Stöd i lagen

  • Förtroendemannalagen reglerar frågan om facklig tid. Lagen säger att förtroendevalda ska ha rätt till den tid som krävs för att utföra uppdraget.
  • Fler anställda innebär vanligen mer facklig tid. Lagen säger inget om hur mycket tid man ska få per anställd. Man får inte mer tid för att det finns fler förtroendevalda.
  • Arbetsdomstolen har tagit upp fall som rör facklig tid, men AD har varit tydlig med att domarna inte är prejudicerande.

Anette Olsson vet flera klubbar som erbjudits minimalt med tid.
– Arbetsgivaren har kommit med skambud. I sådana fall kan det vara bättre att säga nej till överenskommelsen och i stället begära ledigt för varje enskilt tillfälle. Då händer det ibland att arbetsgivaren efter en tid inser att det blir mer lätthanterligt att ha en överenskommelse.

Klubben på Liseberg har nu sin fasta fackliga tid på torsdagar. Upplägget ska utvärderas i början av 2020.
– Jag tror att även arbetsgivaren ser en kvalitet i att ha den fasta tiden. Vi har varit tillgängliga och bättre förberedda. Det har blivit färre ajourneringar.
Schemalagd tid är viktigast för dem i parken som har årsarbetstid och tydliga arbetstoppar, säger Tural Kokulu.
– Ofta handlar det om lojalitet med arbetskamraterna. Kommer ingen ersättare får man samvetskval av att gå i väg.

Hej Gäst CLARA HENRY

”Skulle vilja ha makten över frukosten”

Clara Henry är programledare, bloggare och aktuell med tv-serien »Du Clarar mer än du tror« som har premiär på SVT den 1 oktober. Men om hon fick välja ett branschyrke att jobba i så skulle det vara som boss över frukostbuffén.

Publicerad 27 september 2020 Kommentera
”Skulle vilja ha makten över frukosten”
Clara Henry. Foto: Morgan Norman

Hur är du som gäst på hotell eller restaurang?
– Jag blir lyrisk om rummet eller frukostbuffén har något utöver det vanliga. Nu senast bodde jag på Calmar Stadshotell och blev jätteglad av att de hade fyra hantlar hängande på väggen. Otippat och roligt!

Vilket hotell- eller restaurangyrke skulle du helst vilja ha?
– Jag skulle vilja ha makten över frukostbuffén. Om jag fick bestämma över en frukostbuffé hade den varit episk.

Vad är det pinsammaste du gjort på hotell eller restaurang?
– När jag var i Örnsköldsvik med Melodifestivalen 2014 spelade vi Monopol en kväll. En kastade spelsedlarna över hela rummet. Jag filmade och lade ut på min Youtubekanal. Sedan fick jag en lång kommentar från tjejen som städat.

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här