Nyheter KOLLEKTIVAVTAL

Sushi utan schysta villkor

De serverar miljömärkt fisk och säger nej till ägg från burhöns. Men trots flera möten med Hotell- och restaurangfacket har arbetsgivaren inget kollektivavtal för de anställda.

Publicerad 16 december 2019
Sushi utan schysta villkor
En anställd berättar om obetalt övertidsarbete, men arbetsgivaren säger att det inte stämmer. Bilden är arrangerad. Foto: Elis Hoffman

Sushikedjan Sushi Yama växer så att det knakar. I dag kan kedjan titulera sig Nordens största sushikedja med 44 restauranger i ett tiotal städer. Både omsättning och antal anställda pekar uppåt. Men en sak saknas fortfarande: kollektivavtal.
– Det är definitivt ett problem att en så stor aktör, som borde vara en förebild, inte vill teckna kollektivavtal. För både de anställdas och företagets skull, säger Per Persson, HRF:s avtalssekreterare.

Hotell- och restaurangfacket har vid flera tillfällen träffat företrädare för Sushi Yama för att få till ett kollektivavtal. Men företaget har inte velat. Förklaringen som HRF har fått är att Sushi Yama redan i dag har goda villkor för sina anställda.

Men detta stämmer inte, menar anställda som Hotellrevyn har pratat med.
– Det är inte sant. Det finns många problem. Vi får jobba över varje dag men vi får inte mer lön för det. Vi kan jobba 200 timmar men får ändå bara betalt för 160 timmar, och våra scheman ändras hela tiden, säger en anställd som vill vara anonym.

Om vi klagar säger de bara att vi ska söka ett annat jobb

Mer om företaget

  • Sushikedjan Sushi Yama startade år 2008.
  • Den första restaurangen öppnade i Stockholm.
  • I dag finns det 44 Sushi Yama-restauranger, från Borlänge i norr till Göteborg i söder.
  • Det är numera Nordens största sushikedja.
  • Sushi Yama har i dag cirka 450 anställda.

Många av Sushi Yamas anställda är arbetskraftsinvandrare från länder utanför EU. Sedan 2017 har Migrationsverket beviljat minst 120 personer arbetstillstånd hos företaget. Det är en grupp som inte vågar klaga av rädsla för att förlora jobbet, och i förlängningen riskera att tvingas lämna landet.
– Man vågar inte säga ifrån. Om vi klagar säger de bara att vi ska söka ett annat jobb, säger personen vi pratat med.

Hen säger att det är otänkbart för de flesta att vända sig till facket. Eftersom det är många som värvat släkt och vänner till Sushi Yama, så är det inte bara ens eget arbetstillstånd som ligger i riskzonen, utan även deras.
Rädslan gör även att ingen i personalen vågar driva frågan om kollektivavtal.
– Vi vågar inte. Men vi vill ha kollektivavtal. Vi vill ha bättre villkor och ordning och reda på lön och scheman. Jag kan jobba 200 timmar i månaden, men då vill jag ha betalt för det. Hade vi haft kollektivavtal hade vi kunnat visa att det är fel.

Man hade hoppats att omtanken hade omfattat även personalenPer Persson, HRF:s avtalssekreterare

På Sushi Yamas hemsida kan man läsa att företaget av omtanke om miljön valt att enbart servera miljömärkt fisk och skaldjur, och att de slutat använda ägg från burhöns.
HRF:s avtalssekreterare Per Persson tycker att det är konstigt att omtanken inte även gäller de anställda.
– Det är jäkla märkligt, faktiskt. Det är jättebra med ett miljötänk men man hade hoppats att omtanken hade omfattat även personalen.

Nyheter organisering

Bingogänget bildade klubb

Kollegorna på Konsultbingo Norvac, som driver en rad bingohallar i Stockholm, kände att de ville ha mer att säga till om på jobbet. Så de bildade en HRF-klubb.

Publicerad 16 april 2021 Kommentera
Bingogänget bildade klubb
Julius Sjödin, Marianne Idris och Fia Hedberg sitter i bingoklubbens styrelse. Foto: Marc Femenia

Bingohallen i Hötorgets tunnelbanestation har ännu inte öppnat för dagen. Vid ett av de tomma bingoborden har kollegorna Julius Sjödin, Marianne Idris, Fia Hedberg, Saba Westin och Caroline Jonsson samlats för styrelsemöte i företagets nybildade HRF-klubb.

Det var i december de fick besök av en ombudsman från HRF, och en månad senare hade de sitt första möte, berättar Julius Sjödin, ledamot i styrelsen.
– Det fanns ett intresse för att bilda klubb, så vi gjorde det helt enkelt.

Julius Sjödin. Foto: Marc Femenia

Det har faktiskt tidigare funnits en HRF-klubb på Konsultbingo Norvac, som driver bingohallarna, men den har legat nere ett bra tag. Den främsta anledningen till att kollegorna nu bestämde sig för att återuppväcka den är att de vill ha lite mer att säga till om, säger Fia Hedberg.
– Vi vill ha ett bättre sätt att kommunicera med vår arbetsgivare där vi kan få lite mer inflytande.

Klubbens medlemmar finns utspridda på företagets bingohallar i Stockholm. En del av dem, som Julius, arbetar på flera olika hallar. Att ha en klubb gör det möjligt att samla personalen och driva gemensamma frågor, säger han.
– Det är många som aldrig träffas. Jag träffar ju de flesta eftersom jag jobbar på olika ställen.

Nyheter arbetslöshet

Var sjätte uppsagd kom från branschen

Inte sedan finanskrisen 2009 har så många blivit varslade och uppsagda som förra året. Av dem som förlorade jobbet var 17 procent från hotell- och restaurangbranschen.

Publicerad 16 april 2021 Kommentera
Var sjätte uppsagd kom från branschen
Fyra av tio som fick hjälp av TSL i Stockholm kom från hotell- och restaurangbranschen. Foto: Juniart/Mostphotos

Enligt Arbetsförmedlingens statistik blev nästan 123 500 personer av med sina jobb förra året. Av dem kom runt 20 700 från hotell- och restaurangsidan.

Värst drabbat blev Stockholm, där det finns få industrier och många företag inom besöksnäring och handel.
Trygghetsfonden TSL, som hjälper uppsagda arbetare med omställning, kom nyligen med en rapport som visar pandemins påverkan. I Stockholm utgör hotell- och restauranganställda 40 procent av dem som fått hjälp av TSL sedan coronakrisens start.

Om TSL

  • Trygghetsfonden TSL drivs av LO och Svenskt Näringsliv.
  • Privatanställda arbetare får hjälp med omställning, som att hitta nytt jobb, starta eget eller studera.
  • För att få stödet ska du ha sagts upp på grund av arbetsbrist och arbeta där det finns kollektivavtal.

Det är nya grupper som blir av med jobben. Under 2020 beviljade TSL stöd till 12 500 kvinnor. Det är fler än under de tre föregående åren sammanlagt. Förklaringen är att kvinnor utgör nästan 70 procent av de uppsagda från handeln, och mer än hälften av hotell- och restaurangbranschens uppsagda.
Nästan 50 procent av dem som fått stöd från TSL under pandemin var under 40 år.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här