Nyheter förhandling

Skadestånd för missbrukad anställningsform

Restaurang- och serviceföretaget SSP på Arlanda och Centralstationen i Stockholm erkänner att man använt anställningsformen ”enstaka dagar” fel. Företaget ska nu betala 100 000 kronor i skadestånd till Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 26 mars 2019
Skadestånd för missbrukad anställningsform
SSP driver bland annat en rad kaféer och restauranger på Stockholms Centralstation. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos
Kajsa Bysell. Foto: Elis Hoffman

Det var efter flera år av upprepade påpekanden om att anställningsformen för ”enstaka dagar” användes på ett felaktigt sätt, som de förtroendevalda inom SSP fick nog.
– Under många år har vi påvisat att det inte skötts ordentligt inom bolaget. Minst en gång om året har vi gått igenom den processen. Nu kände vi att det fick vara nog.
Det säger Kajsa Bysell som är ordförande för HRF-klubben på SSP Centralstationen i Stockholm. De förtroendevalda begärde ut listor över hur många som anställts på enstaka dagar det senaste halvåret, och begärde förhandlingar med företaget.
– Vi kunde påvisa att anställningsformen var felanvänd och krävde skadestånd, säger Kajsa Bysell.

Mer om ”enstaka dagar”

Här kan du läsa mer om reglerna runt anställningsformen.

Resultatet blev sammanlagt 100 000 kronor i skadestånd som SSP ska betala. Dessutom har de förtroendevalda fått hålla utbildning för företagets driftchefer i hur de olika anställningsformerna fungerar, berättar Kajsa Bysell. Hon tror att det är en kombination av tidsbrist och okunskap som ligger bakom felanvändningen.
– Det är alltid en strid mot klockan, men visst behövs det mer kunskap. Vi vet att företaget vill jobba med detta, vi kan ju inte hålla på att förhandla om det här.

Pia Axelsson, HR-chef för SSP i Sverige, skriver i ett mejl att hon inte vill kommentera förhandlingarna, men att man är nöjda med att ha nått en överenskommelse med HRF och att man nu arbetar vidare gemensamt.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här