Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Smakstart för restaurangerna

Landets restauranger fick en stark start på året. I januari steg försäljningen med hela 10 procent jämfört med förra året, visar Restaurangindex för månaden.

Publicerad 4 mars 2011

År 2011 började lika bra som det förra slutade i restaurangbranschen. Bäst gick det för de trafiknära restaurangerna, så som vägkrogar och flygplatsrestauranger. Där ökade försäljningen med hela 16 procent i januari. Även hotellrestauranger och personalrestauranger rusade under månaden, med 14,3 respektive 11,9 procents ökning.   

Enligt SHR, som är en av aktörerna bakom Restaurangindex, ökade även antalet belagda hotellrum med 15 procent i januari. SHR tror att detta kan vara en av förklaringarna bakom den stora ökningen. Andra är det goda ekonomiska läget och  införandet av certifierade kassaregister.

Fakta: Restaurangindex

Restaurangindex tas fram i samarbete mellan Dagligvaruleverantörernas Förbund (DLF), Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR), SCB och Svensk Cater.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här