Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Smakstart för restaurangerna

Landets restauranger fick en stark start på året. I januari steg försäljningen med hela 10 procent jämfört med förra året, visar Restaurangindex för månaden.

Publicerad 4 mars 2011

År 2011 började lika bra som det förra slutade i restaurangbranschen. Bäst gick det för de trafiknära restaurangerna, så som vägkrogar och flygplatsrestauranger. Där ökade försäljningen med hela 16 procent i januari. Även hotellrestauranger och personalrestauranger rusade under månaden, med 14,3 respektive 11,9 procents ökning.   

Enligt SHR, som är en av aktörerna bakom Restaurangindex, ökade även antalet belagda hotellrum med 15 procent i januari. SHR tror att detta kan vara en av förklaringarna bakom den stora ökningen. Andra är det goda ekonomiska läget och  införandet av certifierade kassaregister.

Fakta: Restaurangindex

Restaurangindex tas fram i samarbete mellan Dagligvaruleverantörernas Förbund (DLF), Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR), SCB och Svensk Cater.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.