På menyn MACKOR

Waldorfsallad med grov senap

Det finns en orsak till att klassiker blir klassiker. Om du har brådis kan rotsellerin ersättas av tunt skivad blekselleri, som inte behöver sjudas.

Publicerad 13 april 2019

(10 små portioner)

  • 700 g (1 medelstor) rotselleri
  • 2 msk grov fransk senap
  • 2 dl mager kvarg
  • 2 dl majonnäs, helst hemgjord eller Hellman’s
  • 2 stora granny smith-äpplen
  • ¾ dl grovhackade valnötskärnor
  • 1–2 tsk pressad lime eller fin vinäger
  • örtsalt, nymald svartpeppar

Till servering: osötat tunnbröd, rökt skinka, tofu eller kalkon, salladsblad, salladslök, röd paprika

Gör så här:

  1. Skär skalet av rotsellerin. Strimla så tunt du kan, gärna med mandolin eller matberedarens strimmelskiva.
  2. Koka upp 1 l vatten med ½ msk salt. Sjud selleri­strimlorna i 1 minut. Häll upp i durkslag och låt rinna av ordentlig och svalna.
  3. Vänd försiktigt samman senap, kvarg och majonnäs. Finstrimla äpplena. Vänd samman sås, rotselleri, äpplen och valnötskärnor. Smaka av med lime, salt och peppar.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här