Kycklingröra i tahinidressing
Snurrbaguetter med kycklingröra. Foto: Linus Meyer
På menyn MACKOR

Kycklingröra i tahinidressing

Kycklingrester? Laga den här läckra salladen med inspiration från Mellanöstern! Rester av rostade grönsaker kan också få slinka ner. Saltgurka eller syrad gurka går bra, men inlagd är för skarp i smaken.

Publicerad 13 april 2019

(6 stora mackor eller 25 små)

  • Cirka 250 g stekt kycklingkött,
  • 150 g saltgurka eller syrad gurka
  • 150 g trevlig grönsak t ex morot eller rostad blomkål
  • 1 dl tunt skivad salladslök

Tahinidressing:

  • 3/4 dl tahini
  • 1 ½–2 dl hett vatten eller kycklingbuljong
  • 2 krm mald spiskummin
  • 1–2 msk pressad citron
  • ½ vitlöksklyfta, riven eller mortlad
  • örtsalt, nymald svartpeppar

Till mackor: dill eller mynta, granatäppelsirap eller balsamicosirap, strimlade grönsaker.

Till servering: färska örter, strimlade grönsaker, skivad baguette eller bitar av rostat pitabröd.

Gör så här:

  1. Riv kycklingen i små strimlor. Tärna gurkan.
  2. Skala och strimla moroten lövtunt.
  3. Rör samman alla ingredienser till tahinidressingen till jämn smet, den ska ha samma konsistens som filmjölk. Blanda med övriga ingredienser.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här