Fetaröra med ajvar
Fetaröra med ajvar och vitlöksstekta solroskärnor Foto: Linus Meyer
På menyn MACKOR

Fetaröra med ajvar

Maffiga mackor kan minsann vara en hel måltid. Lassa brödet fullt med saftiga sallader och andra grönsaker.

Publicerad 13 april 2019

Mättande vegetariskt pålägg som är fenomenalt till picknickmackor. Dryga gärna ut röran med grönsaksrester.
(6 matiga mackor)

  • 1 dl solroskärnor
  • ½ tsk kummin eller spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 150 g fetaost
  • 1 ½ dl ajvar
  • chiliflingor eller nymald svartpeppar efter behag
  • 1 dl finskuren bladpersilja

Till servering: grovt rågbröd, mynta, chiliflingor

Gör så här:

  1. Stek solrosfrön gyllene med kummin och olivolja i en liten stekpanna eller kastrull.
  2. Vänd ner mortlad eller finriven vitlök, dra av från värmen.
  3. Mosa samman fetaost och ajvar till en grov massa. Rör ner solrosfrön, chiliflingor och persilja men spara 1 msk solrosfrön att toppa med.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här