Släpp in barnen i köket!
Sara Begner tycker att föräldrarna ska acceptera läget och göra något roligt av matlagningen. Foto: Stefan Wettainen
På menyn Proffstipset
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Släpp in barnen i köket!

Hon vill förvandla »Hell Hour« till »Happy Hour«. Sara Begner har skrivit en kokbok för timmen mellan dagishämtning och middagsdags.

Publicerad 23 september 2011

Släpp in både barnen och glädjen i köket, lyder hennes motto.
Sara Begner är matkreatör, tv-kock och Coops mest kända ansikte utåt. Men hon är också mamma till Alfons, 5, och Ines, 7. De kräver mat på bordet efter skola och dagis – som alla andra ungar.
Sara tycker att många gör vardagsruschen till värre än den faktiskt är.
– Det är ju faktiskt bara att gilla läget och försöka vända det till något roligt i stället. Börja se vardagsruschen som något positivt i stället för en belastning.
I sin nya bok »Laga mat tillsammans« presenterar hon enkla och matglada lösningar för stressade barnfamiljer.

Saras recept för en gladare eftermiddag

  • Släpp in barnen i matlagningen – låt dem komma med idéer. Det blir roligare för alla. Det värsta som kan hända är att det blir äckligt.
  • Måltiden börjar under matlagningen – stilla blodsockerdippen med tillåtet småätande under tiden ni lagar mat. Servera små fruktbitar blandat med grönsaksbitar. Då slinker det oftast ner en och annan grönsak också.
  • Städa efteråt, inte undertiden – stressa inte upp dig över att det blir stökigt.
  • Paketeringen är halva grejen – gör rätter där barnen kan lägga på fyllningen själva och får äta med händerna. Pizza, hamburgare, tacos och fyllda mackor måste inte vara skräpmat.
  • Panera mera – barn gillar knastriga saker. Frön, nötter, kokos – gör egna ­nuggets av kött eller fisk.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.