Släpp in barnen i köket!
Sara Begner tycker att föräldrarna ska acceptera läget och göra något roligt av matlagningen. Foto: Stefan Wettainen
På menyn Proffstipset
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Släpp in barnen i köket!

Hon vill förvandla »Hell Hour« till »Happy Hour«. Sara Begner har skrivit en kokbok för timmen mellan dagishämtning och middagsdags.

Publicerad 23 september 2011

Släpp in både barnen och glädjen i köket, lyder hennes motto.
Sara Begner är matkreatör, tv-kock och Coops mest kända ansikte utåt. Men hon är också mamma till Alfons, 5, och Ines, 7. De kräver mat på bordet efter skola och dagis – som alla andra ungar.
Sara tycker att många gör vardagsruschen till värre än den faktiskt är.
– Det är ju faktiskt bara att gilla läget och försöka vända det till något roligt i stället. Börja se vardagsruschen som något positivt i stället för en belastning.
I sin nya bok »Laga mat tillsammans« presenterar hon enkla och matglada lösningar för stressade barnfamiljer.

Saras recept för en gladare eftermiddag

  • Släpp in barnen i matlagningen – låt dem komma med idéer. Det blir roligare för alla. Det värsta som kan hända är att det blir äckligt.
  • Måltiden börjar under matlagningen – stilla blodsockerdippen med tillåtet småätande under tiden ni lagar mat. Servera små fruktbitar blandat med grönsaksbitar. Då slinker det oftast ner en och annan grönsak också.
  • Städa efteråt, inte undertiden – stressa inte upp dig över att det blir stökigt.
  • Paketeringen är halva grejen – gör rätter där barnen kan lägga på fyllningen själva och får äta med händerna. Pizza, hamburgare, tacos och fyllda mackor måste inte vara skräpmat.
  • Panera mera – barn gillar knastriga saker. Frön, nötter, kokos – gör egna ­nuggets av kött eller fisk.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här