En mättande remouladsås med kokta ägg är inte bara god till torsk utan också räddningen när fångsten blir skral. Rester av tillagad fisk? Blanda ner dem i äggremouladen och gör rullar med tunnbröd. Perfekt picknickmat!
(4 portioner)
- ½ dl rostad lök
- 5 hårdkokta ägg
- 2 msk kapris, avrunnen
- 1 ½ dl majonnäs, gärna hemgjord
- 1 ½ dl kvarg
- ½ dl finhackade cornichons, avrunna
- 2 krm gurkmeja
- 2 msk fransk senap, gärna grov
- finstrimlad dragon och/eller libbsticka
- Herbamare örtsalt
Till servering: stekt torsk eller abborre, nyskördad potatis, råstekta morötter, citronklyftor, gräslök
Gör så här:
- Mortla eller krossa den rostade löken till fint pulver. Skala äggen och hacka ganska fint.
- Finhacka det mesta av kaprisen, låt resten vara hel. Blanda samman alla ingredienser och smaka av noga.
- Låt stå och samla smak. Gärna flera timmar.