Matig äggremoulad till dagens fångst
Torsk med matig remouladsås. Foto: Linus Meyer
På menyn

Matig äggremoulad till dagens fångst

En mättande remouladsås med kokta ägg är inte bara god till torsk utan också räddningen när fångsten blir skral. Rester av tillagad fisk? Blanda ner dem i ägg­remouladen och gör rullar med tunnbröd. Perfekt picknickmat!

Publicerad 17 juni 2016

(4 portioner)

  • ½ dl rostad lök
  • 5 hårdkokta ägg
  • 2 msk kapris, avrunnen
  • 1 ½ dl majonnäs, gärna hemgjord
  • 1 ½ dl kvarg
  • ½ dl finhackade cornichons, avrunna
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 msk fransk senap, gärna grov
  • finstrimlad dragon och/eller libbsticka
  • Herbamare örtsalt

Till servering: stekt torsk eller abborre, nyskördad ­potatis, råstekta morötter, citronklyftor, gräslök

Gör så här:

  1. Mortla eller krossa den rostade löken till fint pulver. Skala äggen och hacka ganska fint.
  2. Finhacka det mesta av kaprisen, låt resten vara hel. Blanda samman alla ingredienser och smaka av noga.
  3. Låt stå och samla smak. Gärna flera timmar.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här