Kryddig sangria
Kryddig sangria på rosévin. Foto: Linus Meyer
På menyn sommarfrukt

Kryddig sangria

Svalkande sommardricka och fruktsallad i ett. Kan det bli bättre?

Publicerad 5 juli 2018

(4 portioner)

Laga i god tid, sangrian behöver två timmar i kylen för att komma till sin rätt. Om du vill ha en svagare drink kan du späda med ginger ale.

  • ½ stjärnanis
  • 1 stor kanelstång
  • 1 kryddnejlika
  • 1 dl citruslikör
  • 1 flaska rosé
  • 20 körsbär
  • 2 mogna nektariner eller 8 aprikoser
  • ½ honungsmelon
  • 1 apelsin
  • 10 blad mynta

Till servering: isbitar, vackra sommarörter, rostade mandlar med salt

Gör så här:

  1. Lägg stjärnanis, kanelstång och kryddnejlika i citruslikör. Täck över och låt dra 1 dygn.
  2. Kärna ur körsbär och skär nektariner i bitar. Ta ur kulor från melonen eller skär i bitar. Skiva den oskalade apelsinen tunt.
  3. Lägg i en skål eller stor burk, vänd ner mynta och slå över vin och citruslikör. Låt stå framme en timme.
  4. Rör om ordentligt och kyl sedan i ett par timmar. Servera med isbitar och en gaffel att äta frukten med.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här