Svalkande sommardricka och fruktsallad i ett. Kan det bli bättre?
(4 portioner)
Laga i god tid, sangrian behöver två timmar i kylen för att komma till sin rätt. Om du vill ha en svagare drink kan du späda med ginger ale.
- ½ stjärnanis
- 1 stor kanelstång
- 1 kryddnejlika
- 1 dl citruslikör
- 1 flaska rosé
- 20 körsbär
- 2 mogna nektariner eller 8 aprikoser
- ½ honungsmelon
- 1 apelsin
- 10 blad mynta
Till servering: isbitar, vackra sommarörter, rostade mandlar med salt
Gör så här:
- Lägg stjärnanis, kanelstång och kryddnejlika i citruslikör. Täck över och låt dra 1 dygn.
- Kärna ur körsbär och skär nektariner i bitar. Ta ur kulor från melonen eller skär i bitar. Skiva den oskalade apelsinen tunt.
- Lägg i en skål eller stor burk, vänd ner mynta och slå över vin och citruslikör. Låt stå framme en timme.
- Rör om ordentligt och kyl sedan i ett par timmar. Servera med isbitar och en gaffel att äta frukten med.