Kryddig sangria
Kryddig sangria på rosévin. Foto: Linus Meyer
På menyn sommarfrukt

Kryddig sangria

Svalkande sommardricka och fruktsallad i ett. Kan det bli bättre?

Publicerad 5 juli 2018

(4 portioner)

Laga i god tid, sangrian behöver två timmar i kylen för att komma till sin rätt. Om du vill ha en svagare drink kan du späda med ginger ale.

  • ½ stjärnanis
  • 1 stor kanelstång
  • 1 kryddnejlika
  • 1 dl citruslikör
  • 1 flaska rosé
  • 20 körsbär
  • 2 mogna nektariner eller 8 aprikoser
  • ½ honungsmelon
  • 1 apelsin
  • 10 blad mynta

Till servering: isbitar, vackra sommarörter, rostade mandlar med salt

Gör så här:

  1. Lägg stjärnanis, kanelstång och kryddnejlika i citruslikör. Täck över och låt dra 1 dygn.
  2. Kärna ur körsbär och skär nektariner i bitar. Ta ur kulor från melonen eller skär i bitar. Skiva den oskalade apelsinen tunt.
  3. Lägg i en skål eller stor burk, vänd ner mynta och slå över vin och citruslikör. Låt stå framme en timme.
  4. Rör om ordentligt och kyl sedan i ett par timmar. Servera med isbitar och en gaffel att äta frukten med.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här