Kryddig cupcake med chilifrosting
Kryddig cupcake med chilifrosting. Foto: Linus Meyer.
På menyn HETA SMAKER

Kryddig cupcake med chilifrosting

Att baka muffins på palsternacka och tomat låter hur mysko som helst – men oj vad goda de är! Lite ingefära ger eldighet i kakan och frostingen ovanpå eldar på med habanero.

Publicerad 29 januari 2019

(16 muffins)

  • 2 dl passata (passerade tomater på flaska)
  • 2 dl kokosflingor + lite till formen
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ tsk mald kardemumma
  • 2 krm salt
  • 125 g palsternacka, skala om det behövs
  • 3 ägg
  • 150 g (2 ½ dl) vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 175 g smör+ lite till formen
  • 175 g ljust muscovadosocker eller farinsocker

Till servering: frosting, fryst havtorn, vacker frukt

Habanerofrosting

  • Vispa 150 g smör pösigt med 4 dl florsocker, ½ tsk vaniljpulver och 3 stänk habanerotabasco.
  • Vispa ner 250 g kyld färskost av Philadelphiatyp.
  • Klicka eller spritsa på avsvalnade muffinsar.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör samman passata, kokos, ingefära, kanel, kardemumma och salt. Knäck ner äggen. Riv palsternackan fint och rör ner. Låt svälla minst 10 minuter.
  3. Smörj en muffinsplåt och bröa med kokosflingor eller ställ ut formar på en vanlig plåt. Blanda mjöl med bakpulver och bikarbonat.
  4. Vispa smör och socker riktigt pösigt i en separat skål. Blandningen ska vara fluffig och ljusna lite. Häll i kokosblandningen.
  5. Sikta ner mjölblandningen i skålen. Vänd runt med slickepott till slät smet, rör inte för mycket, då blir kakan hård
  6. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och jämna till ytan lite. Grädda i drygt 10 minuter tills kakorna är torra i mitten. Låt svalna.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här