Wraps inspirerade av de supergoda libanesiska fiskwrapsen jag fick smaka på Downtown Deli i Göteborg.
(4 wraps)
- cirka 250 g kokt eller stekt fisk
- 1 stor röd paprika
- 100 g salladskål eller späd vitkål
- 2 salladslökar
- pinjenötter, gärna rostade
- 4 stora tortillabröd
- färsk koriander och mynta
- olja till pensling
Tahinisås
- ¾ dl tahini
- 2 msk pressad citron
- 1 klyfta vitlök, riven eller mortlad
- cirka ¾ dl vatten
- ½ tsk nymortlad spiskummin
- ¼ tsk nymortlad kardemumma
- ½ tsk nymortlade korianderfrön
- 1–2 tsk sambal oelek eller chiliflingor
- ½ tsk örtsalt
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser till tahinisåsen. Låt den helst stå och dra någon timme eller över natten. Smaka av noga!
- Pensla ett tortillabröd med olivolja. Lägg det på skärbräda eller bänk med oljade sidan neråt. Strimla paprika, kål och salladslök tunt.
- Lägg en liten hög grönsaker på varje bröd. Toppa med fisk, tahinisås och örter.
- Vik ihop till ett paket och lägg i mackjärn. Det går lättast om du börjar med en wrap så att den stadgas i mackjärnet innan du lägger in nästa. Grilla tills brödet är riktigt gyllenbrunt och knaprigt.