Fishwraps med tahinisås
Fishwraps med tahinisås Foto: Linus Meyer
På menyn varma mackor

Fishwraps med tahinisås

Wraps inspirerade av de supergoda libanesiska fiskwrapsen jag fick smaka på Downtown Deli i Göteborg.

Publicerad 11 mars 2016

(4 wraps)

  • cirka 250 g kokt eller stekt fisk
  • 1 stor röd paprika
  • 100 g salladskål eller späd vitkål
  • 2 salladslökar
  • pinjenötter, gärna rostade
  • 4 stora tortillabröd
  • färsk koriander och mynta
  • olja till pensling

Tahinisås

  • ¾ dl tahini
  • 2 msk pressad citron
  • 1 klyfta vitlök, riven eller mortlad
  • cirka ¾ dl vatten
  • ½ tsk nymortlad spiskummin
  • ¼ tsk nymortlad kardemumma
  • ½ tsk nymortlade korianderfrön
  • 1–2 tsk sambal oelek eller chiliflingor
  • ½ tsk örtsalt

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienser till tahinisåsen. Låt den helst stå och dra någon timme eller över natten. Smaka av noga!
  2. Pensla ett tortillabröd med olivolja. Lägg det på skärbräda eller bänk med oljade sidan neråt. Strimla paprika, kål och salladslök tunt.
  3. Lägg en liten hög grönsaker på varje bröd. Toppa med fisk, tahinisås och örter.
  4. Vik ihop till ett paket och lägg i mackjärn. Det går lättast om du börjar med en wrap så att den stadgas i mackjärnet innan du lägger in nästa. Grilla tills brödet är riktigt gyllenbrunt och knaprigt.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här