Kryddiga parisare med ägg
Kryddiga parisare med stekt ägg. Foto: Linus Meyer
På menyn varma mackor

Kryddiga parisare med ägg

Varma mackor är vardagens läckraste räddningsplanka. Rejäla parisare med stekta ägg mättar de hungrigaste magar. Ajvar, anis och spiskummin ger den klassiska mackan extra sting!

Publicerad 11 mars 2016

(2 portioner)

  • 2 stora skivor gott ljust bröd, helst dagsgammalt
  • 2 ägg
  • 1 jalapeño eller annan chili
  • olivolja till stekning

Färs:

  • 2 msk rostad lök, dansk typ
  • 150 g lammfärs eller nötfärs
  • ½ msk tomatpuré
  • 1 msk ajvar (paprikaröra)
  • 1 krm kanel
  • 2 krm nymortlad eller mald spiskummin
  • ½ tsk nymortlad anis
  • hackad bladpersilja eller koriander, örtsalt

Gör så här:

  1. Mortla eller krossa löken. Blanda samman alla ingredienser till färsen till en slät smet.
  2. Mura fast den på brödskivorna. Täck ända ut på kanterna.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek parisarna med färssidan ner på medelvärme. Vänd dem och fortsätt steka på andra sidan tills brödet är gyllene.
  4. Stek äggen under tiden. Jag gillar att steka dem på hög värme i olja så att de blir lite sega och knapriga i kanterna.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här