Ernst om mat och matlagning
Fokus BRANSCHBAKGRUND

Ernst om mat och matlagning

Ernst Kirchsteiger har ett personligt sätt att uttrycka sig på. Här är några härliga citat som kom fram under vår intervju.

Han har sitt eget sätt att uttrycka sig på och målar ofta färgstarkt med språket. Här är fyra fina citat av Ernst Kirchsteiger som inte fick plats i artikeln, men ändå är högst läsvärda.

Om formgivning och mat

”Det är inget hugskott att jag lagar mat i tv. Det är en så stor del i mig. När jag står och lagar mat kan jag komma på en formgivning av en vas eller en färg på en matta. Det händer andra frigörande saker. Eftersom jag har maten kär blir jag en bättre formgivare.”

Om arbetsdagen i restaurangköket

”Att jobba i ett kök är väldigt spännande. Jag tycker om det här att varje dag har en tydlig start och ett tydligt slut, där allt ryms. Att jobba på kontor är mer som en lång årstid. Man påbörjar och avslutar men man är aldrig riktigt säker på att det är ett avslut.”

Om vikten av beröm

”Det är en mänsklig rättighet att tycka att man är bra. Om ingen säger det till en ska man åtminstone tycka det själv. Alla som jobbar i restaurang är exceptionellt duktiga människor, jag är full av beundran. Det är av hela mitt hjärta som jag säger det här.”

Om kökets verkliga stjärnor

”Vi måste tänka på alla dessa kvinnor som jobbat i restaurang och varit den mentala flytvästen för en och annan stjärnkock. Vi ska ge dem det ljus de förtjänar. De var ofta stabila och trygga människor.”

 

Fråga om jobbet.
107
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här